Još jedan Klopov napad na Bundesligu: Za univerzalca iz Šalkea daje 20.000.000 funti

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 18:08

Odmah ili na leto?

Otkako je Jirgen Klop stigao na Enfild roud samo u sezoni 2017/18 propustio je da dovede makar jednog igrača iz „svoje“ Bundeslige. Za vreme njegovog mandata stizali su u Liverpul Loris Karijus (Majnc), Ragnar Klavan, Aleksander Maninger (obojica Augzburg), Žoel Matip (Šalke), Nabi Keita (Lajpcig), a niz fudbalera brušenih na nemačkim terenima  mogao bi da nastavi Veston Mekeni.

U pitanju je 20-godišnji vezista Šalkea, koji je, uveravaju engleski mediji, impresionirao skaute Liverpula na mečevima tokom jesenjeg dela sezone, pa u klubu preostaje samo da odluči hoće li u Gelzenkirhen odmah da šalju ponudu ili da čekaju letnji prelazni rok. Kojoj god opciji da pribegnu, Crveni će ponuditi, za početak, oko 20.000.000 funti, uvereni da će tako odobrovoljiti Rudare da puste talentovanog Amerikanca.

Izabrane vesti

Više je razloga zbog kojih su skauti Liverpula upisali pluseve iza Mekenijevog prezimena. Prvi je činjenica da je momak iz Teksasa 28. avgusta napunio tek 20 godina, tako da ima prostora da se razvija. Drugi je sadržan u podataku da redovno igra za Šalkea. A treći, možda i najvažniji kad je Klop u pitanju, jeste univerzalnost. U osnovi je centralni vezista, međutim, italijanski stručnjak Domeniko Tedesko ga je koristio i kao ofanzivnog veznog, u derbiju Rura sa Dortmundom je bio čak i napadač (!?), ali se mnogo bolje snalazi na svojoj polovini terena, pa ga je koristio kao štopera, bilo da primenjuje formaciju sa tri ili četiri igrača u poslednjoj liniji odbrane. Sve to se i te kako dopada Klopu, koji bi na taj način dobio fudbalera sposobnog da rastereti vezni red, a ako treba pomogne i defanzivi.

Veston Mekeni je ugovorom vezan za Šalke do leta 2022, međutim, Liverpul ne želi da izgubi još jednog Amerikanca, posle slučaja Kristijan Pulišić i to saznanje bi moglo da utiče na ubrzavanje pregovora već ovog janura.

FOTO: Reuters


tagovi

LiverpulŠalkeVeston Mekeni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara