Mario Gece ljubi Zlatni globus
Mario Gece ljubi Zlatni globus

Još jedna Pepova žrtva: Pre četiri godine junak finala, danas van spiska (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 11:07

Sunovrat Zlatnog dečka

Sve mu je bio pod nogama. Davno već ispričana priča. Samo što je postala ponovo aktuelna posle objavljivanja najnovijeg spiska Joahima Leva. Na njemu nema imena Marija Gecea. Očekivano. Sa ove distance. Pre četiri godine delovalo je nezamislivo. Činilo se tada da je Tutosportov Zlatni dečko iz 2011.  sledeća velika stvar u svetskom fudbala.
Rekao sam mu samo da pokaže da je bolji od Mesija i da je on taj koji može da odluči finale Mundijala”, prepričavao je kasnije sleektor Nemačke Jogi Lev.

Gece je isporučio. U konačnom obračunu sa Argentinom ušao je kao džoker sa klupe u 88. minutu. U 113. je grudima majstorski primio loptu loptu Andrea Širlea… Sve ostalo je istorija.
Sve se izdešavalo veoma brzo. Širle mi je poslao sjajno loptu, primio sam je grudima, a onda, kad sam video da je završila u mreži, taj se trenutak ne može rečima opisati”.

Izabrane vesti

Nemačka je slavila i podigla Zlatni globus. Sada se sprema da odbrani titulu najboljeg na planeti. Bez Gecea. Sudbina je prema njemu bila surova. Transfer iz Borusije u Bajern sve je pokvario. Polako, ali sigurno, Geceova slika junaka je bledela. Bliže okruženje krivi Pepa Gvardiolu lično. Genijalan je trener. Kao takav, često i brutalan. Nema emocija u fudbalu. Samo najbolji igraju. Gvardiola je smatrao da Gece u Bajernu nije bio taj. Ma šta drugi mislili.
Pep uništava Marija. Igra samo lake utakmice. Čudi me da niko u Bajernu još to nije shvatio i ustao u njegovu odbranu”, žalio se menadžer Folker Štrut u intervjuu za Bild.

Da li nije shvatio ili se jednostavno saglasio sa Gvardioliom odlukom? Biće da je ovo drugo u pitanju. Teško da Bavarcima nešto može da promakne. Četiri godine kasnije, kad se vidi kako je Gece prošao, čini se da je Pep bio u pravu. Možda bi doduše sve izgledalo drugačije da je Mario imao podršku stručnog štaba. Sigurno su ga i povrede ukočile, da ne pominjemo bolest zbog koje nije igrao sedam meseci.

MOZZART KVOTE
Nemačka šampion sveta - kvota 6.00

Bilo kako, minutaža je polako opadala.U sezoni 2014/2015 odigrao je 48 uzakmica i postigao 15 golova. Već sledeće takmičarske godine kreće pad, iako Gvardiola uporno ponavlja da je Gecejedan od najvećih profesionalaca koje je video tokom karijere”. Sledeće sezone, samo 21 meč i povratak u Borusiju. Bolje da nije ni odlazio. Sad je već kasno. Mnogo je propustio. Dva gola i četiri asistencije u Bundesligi… Možda put povratka, ali i krunski dokaz da Gece ipak nije Mesi. Ni blizu.

Poslednja utakmica u reprezentaciji Nemačke - 14. novembra 2017. Tek su mu 25 godine. Ima vremena da se vrati, ali san o karijeri kakvu su mu predviđali uveliko se raspršio. Junak je zalutao.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018Mario GeceFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara