Još jedno mesto za LE: Bitke u Hagu i Herenvenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 09:17

Večeras su na programu prvi dueli polufinala plej-ofa u Holandiji

PSV i Ajaks idu u Ligu šampiona, AZ Alkmar kao trećeplasirani u Ligu Evrope, Fajenord je osvajanjem kupa osigurao drugorangirano kontinentalno takmičenje, a za preostalo jedno mesto igra se plej-of. Den Hag ukršta koplja sa Viteseom, Herenven s Utrehtom, a pobednici dvomeča odmeriće snage u finalu i pobednik će biti poslednji učesnik Lige Evrope iz zemlje vetrenjači, lala i klompi.

Prvi meč dana igra se u gradu poznatom po tribunalu, gde Den Hag dočekuje ponos Gelderlanda, Vitese. Popularne Rode su u nešto boljoj formi, ako posmatramo finiš ligaškog dela prvenstva. Poražene su jednom na proteklih pet susreta, dok je Vitese izgubio dva puta u tom periodu, ali je na minula četiri duela postigao čak 17 golova. Den Hag je sezonu okončao na sedmoj poziciji, sa dva boda manje od večerašnjeg rivala, ali i sa čak 24 pogotka lošijem gol-količniku. Oba tima dobila su domaći meč u okviru prvenstva, u Hagu je bilo 1:0, a u Arnemu 2:0, ali se verne pristalice domaćina - koje spadaju među četiri najveće navijačke grupe u Holandiji - nadaju da bi njihovi miljenici mogli da iskoriste tranzicioni period u redovima rivala i dokopaju se finala. Naime, sredinom aprila meseca Vitese je otpustio stratega Henka Frezera, i odmah pronašao rešenje za klupu, ali tek za narednu sezonu. Izbor je pao na Leonida Slutskog, ruskog stručnjaka koji nije želeo da se u jeku sezone prihvati vrućeg krompira. Slutski je tokom sedmogodišnjeg boravka u moskovskom CSKA osvojio tri titule prvaka Rusije, bio je bez angažmana od decembra kada je posle samo šest meseci napustio Hal. U međuvremenu kao prelazno rešenje postavljen je Edvard Sturing, ali je on uspeo jedino da popravi navalu tima, i zato je večeras najsigurnija opcija najmanje po gol na obe strane, i ne manje od tri ukupno.

Izabrane vesti

U drugom meču sastaju se Herenven i Utreht. Gosti su ukupno sakupili osam bodova više u ligaškom delu takmičenja, a bili su uspešniji i u dva susreta sa Herenvenom. Kod kuće su slavili sa 3:1, dok su sredinom marta na Abe Lenstra stadionu odigrali 2:2. Verovatno u taboru crveno-belih priželjkuju isti scenario, ali je važno da znate da večeras najverovatnije neće moći da računa na usluge najboljeg strelca ove sezone, Marokanca Zakariju Labjada, koji ima problema sa zadnjom ložom i odsustvuje već dve sedmice. Iz tog razloga blagu prednost dajemo domaćem timu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:30 1603 HO1PF ADO Den Haag - Vitesse tgg gg3+ 1,93
Sre 20:45 1604 HO1PF Heerenveen - Utrecht kmb 1X&2+ 1,70
Ukupna kvota3,28

HOLANDIJA 1, PLEJ-OF - POLUFINALE

Sreda
18.30: (2,75) Den Hag (3,25) Vitese (2,45)
20.45: (2,65) Herenven (3,05) Utreht (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Den HagUtrehtHerenvenVitesesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara