Radnički ubedljiv protiv Voždovca
Radnički ubedljiv protiv Voždovca

Još se ništa ne zna za Evropu: Čuka za osam minuta demolirala Spartak, debakl Voždovca na Čairu

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 20:55

U dva poslednja meča 34. kola Superlige domaćini slavili sa 3:0

Najteže su pregrmeli i sad planiraju uspon ka vrhu. I dobro je krenulo i za Radnički i za Čukarički, koji su na koncu 34. kola Superlige demolirali Voždovac, odnosno Spartak i ponovo zakomplikovali borbu za izlazak u Ligu Evrope.

Razlika je bila samo samo u periodu utakmice u kojima je stečena odlučujuća prednost. Radnički je naime požurio, pa je Aleksandar Stanisavljević načeo Subotičane već u prvom minutu sudara na Čairu, da bi do kraja poluvremena postigao i preostala dva gola u pobedi od 3:0. Siniša Babić je pogodio u 19, a Milan Pavkov u 36. minut i tako golgeterski konto popravio do kote od 22 prvenstvena u sezoni. Još ima šanse da prestigne Aleksandra Pešića na čelu tabele.

Izabrane vesti

Na Banovom brdu, Čuka se mučila sa gostima sve dok Luka Stojanović nije ušao u igru u 62. minutu i potpuno promenio situaciju na terenu. Samo minut kasnije servirao je Marku Dociću za vođstvo od 1:0, da bi već u 67. isti igrač duplirao prednost Čukaričkog. Za kraj, druga asistencija Stojanovića i pogodak Petra Bojića za konačnih 3:0.

Mada, utisak je da je Kup i dalje jednostavnije evropsko rešenje za Čuku posle onih 4:2 protiv Partizana u prvom meču polufinala. Spartak je i dalje na velikih pet bodova razlike, a bez obzira na to što ima pakleno težak raspored u finišu sezone treba imati na umu da Zvezda više nema rezultatskog motiva, te da je i Partizan prilično rasterećen. Što znači da bi i večiti mogli da se opuste, a tu će možda biti mesta i za iznenađenja.

Bilo kako, Spartak i Voždovac ovo sebi nisu smeli da dozvole ako su zaista planirali Evropu u planu za narednu sezonu.

Superliga, 34. kolo:

Napredak - Crvena zveda 0:2 (0:0)
/Krstičić 78, Pešić 89pen/

Vojvodna - Partizan 2:1 (1:1)
/Jovančić 11, Radovanović 76 - Janković 26/

Čukarički - Spartak 3:0 (0:0)
/Docić 63, 67, Bojić 71/

Radnički Niš - Voždovac 3:0 (3:0)
/Stanisavljević 1, Babić 19, Pavkov 36/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Luka StojanovićMarko DocićAleksandar StanisavljevićMilan PavkovSiniša BabićPetar Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara