Dejan Joveljić
Dejan Joveljić

JOV tandem ruši sve pred sobom: Golgeteri iz Bijeljine zvezde srpskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.19. | 10:33

Rođeni u istom gradu, stasali u istom klubu, Luka Jović i Dejan Joveljić imaju još nešto zajedničko

Bijeljina kao da je predodređena da srpskom fudbalu daje golgetere evropskog formata.

U samo dve godine, 1997. i 1999, u ovom gradu rođena su dvojica fudbalera koji su u najranijem životnom dobu nagovestili da će se o njihovom talentu pričati širom Evrope. Stariji od njih dvojice već je upisan na mapi Starog kontinenta, pošto je trenutno prvi strelac nemačkog prvenstva, dok je mlađi prethodne jeseni pokazao da je spreman za slične domete.

Izabrane vesti

Reč je, naravno, o Luki Joviću i Dejanu Joveljiću, mladim napadačima od kojih navijači očekuju da uskoro u reprezentaciji Srbije čine ubitačni JOV tandem.

Osim rodnog grada, pozicije u timu, kao i golgeterskog instinkta, Jovića i Joveljića povezuje i klub u kojem su se afirmisali, pošto su obojica baš u crveno-belom dresu najavili visoke domete u svojim karijerama.

Za Luku Jovića sada se interesuju najveći klubovi na svetu, a on želi samo jedno - da nastavi da trese mreže.
"Svaki gol mi podiže samopouzdanje. Svaka nova dobra utamica koju odigram. Ne samo meni već i svakom napadaču. Kada postižeš golove, igraš bolje i zato mi je posebno drago. Mislim da se svako rodi sa tim instinktom za gol. Ne mogu da vežbam gde će lopta da se odbije, ali drago mi je što svaki put dođe i padne meni na nogu", rekao je Jović nedavno u intervjuu MOZZART Sportu.

Mnogo je sličnosti između Jovića i Joveljića, a kada su u pitanju razlike, treneri koji ih dobro poznaju će vam reći da je Luka fizički jači, dok je Dejan uporniji i u stanju da trenira do iznemoglosti.

Ono što je takođe zanimljivo da obojica nose kopačke adidas X18+ koje im pomažu da svoje realizatorske sposobnosti maksimalno iskoriste.

Adidas X18+ kopačka dizajnirana je da „oslobodi“ brzinu fudbalera kojima je to najveći adut, i dolazi u atraktivnom crvenom koloritu, sa tri metalik srebrne trake. SKELETAL WEAVE sastavljen od veoma tankih mrežastih vlakana omogućava odgovarajući dodir i lagodan osećaj. Veoma mekana SPEED MESH tekstura pomaže pri svakom pokretu, bez ograničavanja. SPEED FRAME čini đon kopačke izuzetno laganim, dok 3D modifikovana peta pruža udoban i stabilan oblik, koji čvrsto drži stopalo tokom ubrzanja.
"Model X18+ mi pomaže da igram dobro. Veoma su udobne kopačke, lagane, a motiv više da u njima postižem golove je taj što su pravljene samo za mene, u crveno-belo-plavoj varijanti, sa srpskom zastavom i mojim prezimenom", ističe jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope, Dejan Joveljić.

Kopačke X18+ su deo nove adidasove Exhibit Pack kolekcije, pored modela Predator19+, COPA 19+, i NEMEZIZ 18+ 360 AGILITY .


tagovi

adidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara