Jubilej - Milan Borjan u 700. MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne tipuje za lečenje Mateje Mišića

Vreme čitanja: 6min | čet. 10.05.18. | 12:00

Zvezdin golman MOZZART šansom brani tipove vredne kvote 21,48, nadajući se dodatnom plusu na cifru od 7.000.860,00 dinara do sada doniranih u našoj akciji

Među stative se ne staje bez srca koje ne štreca od svakog šuta navalentnih centarfora… Isto tako, ne izlazi se ni na kladilačku liniju MOZZARTOVOG “Humanitarnog tiketa u podne”, bez odlučne želje da se svkaki tip zaokruži, što nas danas s posebnim ponosom stavlja u poziciju iz koje vam predstavljamo 700. gosta naše akcije, Zvezdinog golmana Milana Borjana. Upravo on će pokušati da ulovi plemeniti dobitak, kako bi uvećao ukupnu doniranu sumu od 7.000.860,00 dinara, poslatih na preko 50 adresa.

Osvojio je Borjan ove sezone titulu prvaka Srbije, pa se nadamo da će od podneva uspeti da odbrani i vlastite prognoze na pet brižljivo odabranih parova. Oni vrede MOZZART kvote 21,48, koja će uz nešto kladilačke talije, pomnožene stalnom kompanijskom uplatom od 10.000 dinara doneti eventualni dobitak od 214.800 dinara, koje naš specijalni-jubilarni gost namenjuje lečenju mališana, Mateje Mišića, obolelog od cerebralne paralize.

Izabrane vesti

Mateja je zbog komplikacija na porođaju dobio cerebralnu paralizu. Samo pravilnom i kontinuiranom rehabilitacijom može mu se omogući samostalnost i normalan život, s čime je upoznat i Milan Borjan. On takođe zna, da je porodica iscrpela i poslednju finansijsku mogućnost za lečenje, te da se akciji prikupljanja pomoći za mališana pridružila i fondacija Budi human, s kojom kompanija MOZZART u okviru svojih socijalno odgovornih akcija već duži vremenski period veoma tesno sarađuje.

U delu priče o Mateji, neophodno je napomenuti da je trenutno veoma važno prikupiti sredstva za fizikalnu terapiju, elektrostimulaciju, logopedske tretmane, ali i odlazak u banju Gornja Trepča na rehabilitaciju, kao i operativno lečenje u Rusiji. Borjanova kladilačko plemenita misija je svim srcem okrenuta ka Mateji, koji zaslužuje dostojan život!

Naš današnji gost je zbog njega odmah krenuo u tipovanja, zaobilazeći, makar u staru priču o svojoj zvezdaškoj biografiji koja je dobro znana sportskoj javnosti.

ODIGRAJ TIKET MILANA BORJANA

Napred Borjane!

Prvi par koji za tipovanje bira Zvezdin čuvar stativa dolazi nam iz Premijer lige, odnosno sa utakmice VEST HEM – MANČESTER JUNAJTED. Gostujući tim drži drugu poziciju ostrvske elite, ali je daleko od krune, budući da im je gradski rival, Mančester Siti već debelo odmaglio. Vest Hem je tek na 15. poziciji, a sušnu seriju od četiri utakmice bez pobede, prekinuo je u minulom kolu pobedom protiv Lestera. Mančester Junajted je dobio poslednje tri utakmice sa Vest Hemom, a istorija viđanja ovoga para kao poslednji rezultat pamti avgustovskih 4:0, naravno na kontu večeras gostujuće ekipe.

“Šta god da se desi, smatram da oba tima imaju šanse da postignu po gol, pa igram popularnu GG partiju”, kaže Milan Borjan, i ide dalje, put belgijskih terena.

Na plej-of utakmici između ANDERLEHTA i STANDARDA iz Liježa, moglo bi biti napeto, budući da aprilsko fudbalsko premotavanje pamti aprilsko slavlje večerašnjeg domaćina, pri konačnih 2:1. Lijež je odigrao pet poslednjih mečeva bez poraza, dok Anderleht ima dva minusa, i četiri vezana GG ishoda na četiri poslednja meča.

“Vreme je da Anderleht naplati svoje, odnosno da pobedi”, kaže Borjan

Finale Kupa Danske izaziva mečom SILKEBORG – BRONDBI. Gostujući tim, apsolutni je favorit, budući da Silkeborg nije priredio poraz Brondbiju još od daleke 2011. O moći Brondbija govori i više od 30 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

“Kombinovaću prelaz i golove. Mislim da nije previše jako ako istipujem 2-2&3+“, jasan je Zvezdin golman.

U Švajcarskoj igraju BAZEL i JANG BOJSI. Gostujući šampion, debelo je odmaglio drugoplasiranom Bazelu s kojim je početkom aprila odigrao za X, pri konačnih 2:2. Treba znati i da je Bazel trenutno u seriji od 10 utakmica bez poraza, a da Jang Bojsi u svim takmičenjima imaju 23 utakmice bez ijednog kapitulantskog ishoda.

“Za mene je ovo GG3+… Smatram da su jaki timovi sposobni da se u međusobnom odmeravanju debelo uzajamno iscrpe”…

Današnje jubilarno, 700. tipovanje uz Milana Borjana zaključujemo utakmicom plej-of sesije Engleske 3. To je prvi susret ČARLTONA i ŠRUZBERIJA, koji su prisećanja radi u aprilu odigrali meč, završen pobedom večerašnjeg domaćina. U februaru mesecu slavio je Šruzberi, a oba puta je palo 0-2 gola.

“Mislim da će Čarlton pobediti, ili voditi na poluvremenu. MOZZART šansom stavljam tačku na današnji tiket, u nadi da će moj skromni doprinos u vašoj kompanijskoj doneti radost malom Mateji”…

Vratimo se našem gostu… Milan Borjan rođen je u Kninu, gde je prve fudbalske korake, gle te ironije načinio kao napadač u lokalnoj Dinari. Kasnije je zbog oca koji je bio golman i sam prešao na poziciju među stativama. Sa porodicom je 1995. godine izbegao u Beograd, gde je ozbiljnije počeo da trenira u FK Radnički Jugopetrol. U Beogradu je boravio pet godina, da bi se onda 2000. godine preselio u Kanadu. Godinu dana je živeo u Vinipegu, pa prešao u Hamilton. Tu je zaigrao za lokalni Maunt Hamilton. Već sa 16 godina odlazi u tim argentinskog velikana Boku juniors, gde je trenirao mesec dana sa omladincima. Kanije provodi godinu dana u urugvajskom Nasionalu iz Montevidea, da bi zatim prešao u velikog Bokinog rivala, River Plejt. Tu je uglavnom trenirao sa B timom, a u nekoliko navrata je bio i sa prvom ekipom. Ipak nije potpisao ugovor, pa u januaru 2008. godine prelazi u tadašnjeg argentinskog drugoligaša Kilmes gde je ostao do kraja sezone 2007/08. ali bez prilike da debituje.

U januaru 2009. prelazi u beogradski Rad gde je prvih šest meseci samo trenirao, a svoj debi u ekipi Građevinara je imao na početku sezone 2009/10. Za Rad je branio u naredne dve sezone, postavši pritom jedan od boljih golmana Superlige Srbije. U leto 2011. odlazi u tursku Sivu. U Sivi je počeo odlično da braniti, dok u jednoj utakmici nije dobio crveni karton. Nakon toga gubi mesto standardnog čuvara mreže i odlazi na pozajmicu u rumunski Vasluj. Sa Vasluijem osvaja drugo mesto u šampionatu Rumunije i vraća se u Sivu gde je opet počeo briljantno da brani. Po dolasku Roberta Karlosa na mesto trenera, Borjan gubi mesto u prvom timu i ubrzo raskida ugovor sa Sivom. U septembru 2014. prelazi u bugarski Ludogorec. Odigrao je samo dve utakmice u šampionatu Bugarske a zabeležio je i jedan meč u Ligi šampiona protiv Liverpula. Drugi deo sezone 2014/15. je proveo u niškom Radničkom i bio standardan odigravši 15 utakmica u Superligi Srbije. U junu 2015. se vratio u Ludogorec, potpisavši trogodišnji ugovor sa bugarskim klubom.

Na početku svog drugog mandata u ovom klubu je bio standardan, ali je kasnije izgubio mesto među stativama, da bi drugi deo sezone 2016/17. proveo na pozajmici u poljskoj ekipi Korona Kjelce. U julu 2017. je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Ostalo je bajka, i sve i više nego poznato.

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART priređuje i niz drugih plemenitih akcija.

 Akcija na koju smo posebno ponosni je akcija 100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Prvo se podsećamo na obnovljeno i svečano otvoreno čačansko Želovo igralište, 50. po redu, čijoj svečanosti su prisustvovali Duda, Kićan, Žoc… Pre samo nekoliko dana, Beograđani su na dar MOZZART arenu, odnosno nove terene na Adi Ciganliji koje je svečano otvorila Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentativne selekcije Srbije.

U akciji “Novi dresovi za nove šampione”, doniramo dakle i sportsku opremu. Veliki broj sportskih kompleta otišao je za više od pedeset klubova, uglavnom manje afirmisanih, iz malih sredina koje nas često iznenađuju lansiranjem velikih asova! Naredna akcija je donacija televizora. Oko 1.000 aparata donirano je bolnicama i školama, poslednjih 400 je usmereno za VMA i ostale vojne zdravstvene ustanove u Srbiji. Postali smo i generalni sponzori studentskog sporta na BU, što je takođe izazvalo pozitivne reakcije, posebno među beogradskim studentima, sportistima…

Sve u svemu kraja nema, pa s tom mišlju zaključujemo i ovo izdanje “Humanitarnog tiketa u podne”, odnosno rubrike koja je iznedrila brojne kladilačko – plemenite šampione, na koje smo ponosni, ne samo zbog njihovog dobrinosa sportu, kulturi i drugim delatnostima, već socijalno odgovorno stilu života koga na svakom koraku podržavamo.

Za kraj, bitna informacija za Republiku Srpsku:

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Milana Borjana,  dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica ZLATNI LUG Derventa u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 14:30 1807 BE1PF Anderlecht - Standard ki 1 2,00
Čet 20:45 2007 ENG 1 West Ham - Man.Utd. tgg gg 1,65
Čet 17:00 5541 DAN K Silkeborg - Brondby kmb 2-2&3+ 1,95
Čet 20:45 2131 EN3PF Charlton - Shrewsbury šns ki1Vpp1 2,05
Čet 16:00 3379 ŠVA 1 Basel - Young Boys tgg gg3+ 1,53
Ukupna kvota20,18

* Kvote prikazane u rubrici, bile u dostupne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaMilan BorjanjubilejMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara