Aleks Teljes (©AFP)
Aleks Teljes (©AFP)

Junajted kontaktirao Porto, Teljesovi agenti u Mančesteru, Sevilja se ponovo umešala

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 14:09

Zmajevi nameravaju da prodaju Brazilca do kraja prelaznog roka kako u januaru ne bi ostali bez obeštećenja

Krajem aprila praktično sve je bilo gotovo. Porto je prihvatio ponudu Pari Sen Žermena, Aleks Teljes je već bio viđen kao novi levi bek Parižana, ali se potom šampion Francuske predomislio i odbio da plati 30.000.000 evra, koliko su Zmajevi tražili. Ime 27-godišnjeg Brazilca od tada i nije zauzimalo previše prostora po novinskim stupcima, ali je Teljes danas ponovo u modi!

Portugalska A Bola tvrdi da je Mančester Junajted prethodnih dana intenzivirao kontakte sa čelnicima Porta, ali se baš kao i u slučaju Serhija Reguilona, umešala Sevilja koja traga za pojačanjem na levom boku otkako se pomenuti Španac vratio u Real Madrid. 

Izabrane vesti

No, trener Crvenih đavola, Ole Gunar Solskjer, beka Madriđana vidi tek kao opciju više na tržištu, iako mu ga je šampion Španije nedavno ponudio za 20.000.000 do 25.000.000 evra, dok je za Sevilju Regilon, uz finansijski dostupnijeg Akunju (15.000.000) iz Sportinga, prioritet.

U slučaju Brazilca situacija je obrnuta. Kako navodi portugalski list, Teljesovi agenti se ovih dana nalaze u Mančesteru kako bi ubrzali pregovore i posao doveli do uspešnog završetka. Porto nema ništa protiv, čak mu se žuri da do kraja prelaznog roka pronađe kupca, jer je svestan da će Teljes već u januaru moći da pregovara sa drugim klubovima i na kraju sezone, kada mu istekne ugovor sa Zmajevima, napusti Dragao bez obeštećenja. 

Teljesova tržišna vrednost prema procenama Transfermarkt-a iznosi ravno 40.000.000 evra, ali je jasno da bi Porto zbog situacije u kojoj se nalazi morao da pristane na manju sumu, mada A Bola ne navodi konkretne brojke. 


tagovi

Aleks TeljesMančester JunajtedSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara