Junajted nekako do polufinala, Matić gol i asistencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 22:25

Brajton hrabro poginuo na Old Trafordu...

Nije bilo lako posle onog poraza od Sevilje i eliminacije iz Lige šampiona, ali Mančester je glavni cilj ispunio - prošao je u poufinale FA kupa i kroz to takmičenje tražiće spas sezone. Junajted još jednom nije bio na očekivanom nivou, škripalo je mnogo toga, no Žozea Murinja je od salve novih kritika spasao naš Nemanja Matić, strelac i asistent u pobedi Đavola nad vrlo dobrim Brajtonom - 2:0.  

Junajted je bio na nivou prelazne ocene samo na momente. Imali su domaći tu sreću da su postigli vodeći gol u pravi čas - finiš prvog poluvremena - što im je značajno olakšalo posao. Divno je sa boka centrirao Matić, a Romelu Lukaku se našao na pravo mestu i pogodio po 25. put u sezoni. Ovo je peti susret zaredom na kome najbolji belgijski napadač postiže gol ili asistira.

Izabrane vesti

Prednost Junajteda nije "ubila volju" kod momaka Krisa Hjutona. Oni su posebno dobri bili u nastavku, kada su dobrih dvadesetak minuta, pa i jače, opsedali gol Serhija Romesa. Bilo je tu polušansi, šuteva iz daljine, pokušaja da se centaršutem razbije Murinjov blok koji ni ovga puta nije izostao. Utisak je, gosti su možda i previše petljali kada su bili pred šesnaestercem Junajteda...

I posle poduže invazije na gol domaćina, pitanje pobednika u putnika u polufinale reševa Nemanja Matić. Ešli Jang je centrirao, Matić se iskrao čuvarima i glavom pogodio za 2:0. Bio je to prvi udarac ka golu Đavola u drugom poluvremenu?!

Mančester Junajted je tako svoje ime ispisao kraj Totenhemovog među četiri, a čekaju se još bolji iz susreta Vigan - Sautempton i Lester - Čelsi.  

Murinjo nastavlja poteru za četvrtim trofejom kao trener Junajteda i 26. u svojoj karijeri.

Foto: Action Images


tagovi

Nemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara