Felipe Anderson i Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Felipe Anderson i Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Juve dobio konkurenciju, Lacio ponudu tešku 15.000.000: Arapi ponovo pazare u Rimu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 20:20

Felipe Anderson bi mogao da krene put Rijada kao Sergej Milinković Savić, a saigrači bi mu bili Janik Fereira Karasko i Ever Banega

Ko ima, taj se i rasipa. Arapima novac nije problem, imaju ga koliko i nafte, i tu i tamo spremni su da zavuku ruku u džep kada to i ne moraju. Mogli su na leto da potpišu Felipea Andersona kao slobodnog igrača, ali im se ne čeka. Al Šabab je u ofanzivi i želi ga već ove zime.

Saudijci ne čase ni časa. Već su poslali zvaničnu ponudu Laciju za Felipea Andersona tešku 15.000.000 evra. Nije mala para kada se u obzir uzme da igrač može da uđe u pregovore sa drugim klubovima i na leto ode za džabe. Iz te perspektive i više nego korektna, pa bi ponovo mogla da bude uspostavljena linija Rim – Saudijska Arabija.

Izabrane vesti

Felipe Anderson bi u kratkom vremenskom intervalu mogao da bude drugi igrač Lacija koji je krenuo put Bliskog istoka. Letos je Sergej Milinković Savić u transferu vrednom 40.000.000 evra prešao u Al Hilal, sada bi mogao i brazilski ofanzivac, iako se do skora činilo da neće mrdati iz Večnog grada.

Proletos je Felipe Anderson imao ponude arapskih klubova, do konkretizacije nije došlo. Seo je za pregovarački sto sa Klaudiom Lotitom, bio spreman da produži sa Nebeskoplavima, međutim, do dogovora nije došlo. Navodno su imali usmeni dogovor, ali je predsednik Lacija obrnuo ćurak. Odbio je da mu poveća platu sa 2.500.000 na 4.000.000.

Od skoro dvostrukog uvećanja primanja u Laciju neće biti ništa, Klaudio Lotito rekao je 'ne' i bio je to signal za Juventus da krene sa obigravanjem oko Felipea Andersona. Ali, izgled da se Stara dama neće usrećiti, jer hoće da čeka leto i da ne izvdvoji ni centa. Zato bi mogao da se usreći Vest Hem.

Odakle Čekićari u celoj priči?

Sada već davne 2018. godine londonski klub je otkupio Brazilca od Lacija za 38.000.000 evra. Kada se uračunaju i plate, koštao ih je oko 50.000.000. I gotovo da ništa od uloženog nije vratio. Rimski klub ga je vratio nazad za 3.000.000 evra, a Čekićari su sačuvali procente. Pripašće im 50 odsto od narednog transfera.

Lacio se neće opariti ukoliko ofanzivac ode na zimu u klub u kome nastupaju Janik fereira Karasko i Ever Banega, ali bolje išta nego ništa. Mauriciju Sariju bi problem pravilo to što bi Valentin Kasteljanos bio jedini koji može da odmeni Čira Imobilea. Povremeno je Brazilac znao da odigra kao lažna devetka, pa bi Nebeskoplavi morali da se aktiviraju na zimskom tržištu.

Zamisao je da potpišu Santjaga Pjerotija iz Kolona i cena nije problem. Košta 4.000.000 evra. Dakle, transfer Felipa Andersona sve bi isfinansirao i još bi preteklo. Ali, ograničavajuć faktor je što Argentinac nema papire neke od zemalja iz Evropske unije, što koči transfer.


tagovi

Felipe AndersonLacioAl ŠababZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara