Juve rasparčao cenu za Žoaa Feliksa: Evo vam 70.000.000 i izaberite dva naša igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 14:46

Hoće li Benfika prihvatiti?

Luis Felipe Vijeira je bio izričit da od prodaje nema ništa. Bar ne narednog leta. No, to što priča predsednik Benfike nije obeshrabrilo druge klubove da obleću oko Luža, jer su svesni kakav je dragulj Žoao Feliks i zato pokušavaju na sve načine da, ako ništa drugo, obezbede što bolju startnu pregovaračku poziciju kad bude došlo vreme da se jedan od najvećih portugalskih talenata proda.

Feliksa jure tri engleska platežno moćna kluba (Mančester Siti, Mančester junajted, Liverpul), međutim, ako je verovati informacijama koje pristižu iz Italije favort je trenutno Juventus. I to iz razloga što je smislio način kako da dobije igrača, a da pritom ne potroši džakove novca, jer iako je talentovan, razikovati sa 120.000.000 evra – na koliko je postavljnena otklupna klauzula – nije baš preporučljivo, zbog čega su u Torinu pribegli drugačijem planu osim pukog keširanja.

Izabrane vesti

Ideja crno-belih je da pred čelnike Benfike stave 70.000.000 evra, a da u posao uključe još dvojicu igrača trenutno u drugom, čak i u trećem planu. Prema saznanjima Tutosporta, u pitanju su brazilski levi bek Rožerio (21), koji privodi kraju pozajmicu u Sasuolu, štoper mladog tima Portugalac Žoao Serao (19), još jedan Brazilac, Lukas Roša, koji igra na poziciji desnog beka i takođe je član Primavere, kao i ofanzivni vezni, po mogućnosti i krilo, Brazilac Mateus Pereira, član Juveovog U23 tima. Torinski dnevnik navodi da bi Rožeiro bio sigurno uključen u posao, a da Benfika izabere još jednog igrača od preostale trojice. Ni na jednog od ovih momaka Masmilijano Alegri ne računa ozbiljno, dok bi u Lisabonu bar neko od njih dobio šansu, s tim da ostaje za čelnike lidera Primeire pitanje: zašto bi prihvatili takav posao?

No, Juventus se nada. Čak je najavljeno da kreće u ofanzivu i da bi već sledeće sedmice mogao da se upriliči sastanak čelnika dva kluba da se razmotri postoji li šansa da Žoao Feliks, ipak, promeni sredinu. Zagovornik ideje da to bude baš Juventus je njegov zemljak, Kristijano Ronaldo, impresioniran učinkom od 18 golova i deset asistencija u dosadašnjem toku sezone. A dečko ima samo 19 godina.

Iz Italije stiže i informacija da čelnici Stare dame žele što pre da završe posao, čak i pre zvaničnog početka prelaznog roka, svesni da bi otezanje dalo šansu drugim klubovima da reaguju i pošalju unosnije ponude.

FOTO: Reuters


tagovi

BenfikaŽoao Feliks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara