Juve se prvi smejao, Totenhem će poslednji? Iguain tragičar sa dva gola, Kejn i Eriksen mudriji od Bufona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.18. | 22:33

Stara dama imala na tanjiru plasman u osminu finala, sada su Spursi favorit pred revanš u Engleskoj gde Juventus po tradiciji loše prolazi

Gonzalo Iguain je mogao već večeras da odvede Juventus jednom nogom u četvrtfinale Lige šampiona, imao je Totenhemovu glavu na panju, ali je uprskao kada je trebalo da dotuče rivala. Iako je Juventus furioznim početkom i golovima Iguaina bacio Totenhem u nokdaun posle samo devet minuta igre, na kraju se raduju gosti koji su izborili zaslužen remi od 2:2 u Torinu i revanš osmine finala Lige šampiona na Vembliju dočekuju u prilično boljoj poziciji. I daleko boljem raspoloženju od Bjankonera... Iguain bi uprkos dva postignuta gola mogao da bude tragičar Juventusove sezone u Ligi šampiona zbg promašenog penala za 3:1. 

A sve je počelo fenomenalno za Juventus i Iguaina! Posle samo 73 sekunda igre, Pipita je lukavo pobegao odbrani gostiju i uhvatio volej za 1:0 posle genijalne asistencije Pjanića iz slobodnjaka. Još se slavlje na Juventus Areni nije stišalo, a Iguain je u devetom minutu postigao igrač koji je najbrže postigao dva gola na jednom meču u istoriji Lige šampiona. Ben Dejvis  je neoprezno krenuo na loptu, ispružio nogu, a Bernardeski jedva dočekao kontakt da padne i iznudio penal koji je Pipita rutinski pretvorio u gol. Grmele su tribine u Torinu, slavio je Gonzalo Iguain, a Totenhem nije znalo šta ga je snašlo.

Izabrane vesti

Englezima je trebalo neko vreme da se opasulje, a Juventus se uzdao u granitnu odbranu koja je toliko puta iznela ovakav teret i sačuvala prednost. Hari Kejn je bio odsečen, a Stara dama je imala vođstvo o kakvom je mogla da sanja. Ipak, kada je Kejn počeo da pronalazi rupe u poslednjoj liniji, oživeo je i Totenhem. Bufon mu je u 25. minutu odbranio zicer glavom sa peterca, ali deset minuta kasnije je Hari našao načina da nadmudri i savlada Điđija. Đorđo Kjelini je izašao previše visoko i pogrešio, Dele Ali je pronašao Kejna, a ovaj zaobišao Bufona i rutinski pogodio mrežu. 

Totenhem se vratio iz nokdauna, ali mu je nokaut ozbiljno zapretio u 45. minutu. Idealan momenat i idealna situacija za treći gol Juventusa kojim bi Bjankoneri dotukli Ostrvljane. Orije je napravio glup penal nad Daglasom Kostom, a Iguain krenuo ka beloj tački i het-triku. Zategao je iz sve snage i u stilu Peđe Mijatovića umalo polomio prečku!

Promašen penal se ispostavio i kao propuštena prilika da Juve overi pobedu, a vrlo moguće i plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Uprkos vođsvu od 2:1, domaći igrači i navijači su zabrinuti dočekali drugo poluvreme jer su shvatili šta su imali u rukama. A Spursi su shvatili da ih je Fortuna pogledala i dala im drugi život. Rešili su da ga ovog puta ne prokockaju olako...

Krenuo je Poketinov tim da igra u svom tilu i uspostavio balans na terenu. Juventus je jurio svim silama treći gol, Loris je fenomenalno zaustavljao šuteve Bernardeskija i Mandžukića, a onda Totenhem kažnjava u Juventusovom stilu. Eriksen je lukavo gađao iz slobodnjaka u Bufonovog ugao, legendarni golman pogrešio kao retko kada i Totenhem je od ničega došao do vrednog kapitala pred revanš u Londonu. Zasluženo jer Totenhem večeras nije bio slabiji rival.

JUVENTUS – TOTENHEM 2:2 (2:1)
/Iguain 2, 9. penal - Kejn 35, Eriksen 71/
Juventus stadion. Sudija: Feliks Brih (Nemačka). 

JUVENTUS (4-2-3-1): Bufon – De Šiljo, Benatija, Kjelini, Aleks Sandro – Kedira (od 66. Bentankur), Pjanić - Bernardeski, Daglas Kosta (od 90+2 Asamoa), Mandžukić (od 76. Sturaro) - Iguain

TOTENHEM (4-2-3-1): Ljoris – Orije, Sančez, Vertongen, Dejvis – Dembele, Dajer – Eriksen (od 90+1. Vanjama), Ali (od 84. Son), Lamela (od 89. Moura) - Kejn.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Utorak

Juventus - Totenhem 2:2 (2:1)
/Iguain 2, 9. penal - Kejn 35, Eriksen 71/

Bazel - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23/

Sreda, 20.45:

(2,95) Porto (3,35) Liverpul (2,40)
(2,45) Real Madrid (3,45) Pari Sen Žermen (2,80)

Utorak, 20. februar, 20.45:

Bajern - Bešiktaš
Čelsi - Barselona

Sreda, 21. februar, 20.45:

Sevilja - Mančester junajted
Šahtjor - Roma

(FOTO: Action Images)


tagovi

Gonzalo IguainHari KejnKristijan EriksenĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara