Juventus gleda Živkovića u Torinu! Ili - kako se sve promenilo

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.03.18. | 12:02

Skauti Stare dame biće prisutni na meču Srbije i Maroka, najavljuju italijanski mediji

Andrija Živković diže sve veću medijsku prašinu. Portugalski mediji već nekoliko dana glorifikuju njegove igre, a poslednja informacija je privukla dosta pažnje sa svih strana - italijanski Juventus imaće svoje skaute na prijateljskoj utakmici Srbije i Maroka u petak od 20.30. I njihov direktan zadatak biće da isprate igru Zlatnog orlića, sada A reprezentativca Srbije.

Navodno je Stara dama zaintrigirana njegovim igrama u poslednje vreme i želi da ga vidi na delu, a nagoveštavaju italijanski mediji i da bi Živković mogao da dobije šansu na ovoj utakmici te da skauti neće ostati praznih notesa.

Izabrane vesti

O Žogo je nedavno pisao da je Arsenal najveći favorit da dovede Živkovića na leto, da skauti Tobdžija redovno dolaze na utakmice Benfike, te da su bili i na meču Orlova protiv Feirensea u kom je Benfika slavila sa 2:0.

Na to se nadovezuju i mediji sa "čizme" koji dodaju da je pored Juventusa oko bacio i Milan. A od ranije se pominjao i Mančester Junajted. Naravno, to je sve na nivou interesovanja, ali Juve će sa slanjem skauta imati i konkretan potez ka Živkoviću.

Naime, dve stvari su bile ključne da bismo od došli do ovakvih natpisa i interesovanja oko Živkovića.

Prvo - ostao je u Benfici, nije otišao na pozajmicu.

Drugo - promenio je poziciju i sada ga trener Rui Vitorija koristi u središnjem delu veznog reda. 

Zimus su Valensija i Sevilja pokazale da bi volele da ga dovedu na pozajmicu sa opcijom otkupa ugovora. Posebno su Slepi miševi bili zagrejani, navodno je cela priča bila blizu realizacije, ali je ipak Živković na kraju ostao u Benfiki. Razmišljali su lisabonski Orlovi da ga pošalju na pozajmicu, negde gde bi imao više minuta da se razvija, sve dok nisu uočili da su oni taj klub koji treba više da ga istrpi.

Međutim, pre sedam utakmica, tačnije 3. februara, dogodila se ključna stvar. Posle remija sa Belenensesom u gostima, Vitorija je rešio da promeni neke stvari. I stavio je na sledećoj utakmici protiv Rio Avea Živkovića u srce veznog reda. Ne po strani, kao što je to do tada bio slučaj. Taj meč je Benfika dobila sa 5:1, Živković doduše nije učestvovao ni kod jednog gola, ali je Vitorija dobio ideju da nastavi da ga forsira u sredini veznog reda.

Živković je već na sledećoj utakmici postigao gol i pokazao da je to pravi potez.

Iako je taj gol jedini na poslednjih sedam utakmica, javnost u Portugaliji je jednoglasna u oceni da je upravo Živković svojim uticajem na igru bio vesnik ove fenomenalne serije Orlova koja drži tu ekipu na dva boda zaostatka u odnosu na Porto.

Ako Živković bude igrao u narednom kolu portugalskog šampionata protiv Gimaraeša, kao što je očekivano, to će mu biti 24. nastup ove sezone. Već bi sada izjednačio broj utakmica sa celom prošlom sezonom. Ove sezone je dao tri gola i sva tri u Primeiri. Već do sada je odigrao 949 minuta u igri naspram 928 za celu prošlu sezonu. Posebno što je dobio šansu da igra u "važnijim" takmičenjima.

Sada igra veoma dobro na levoj strani formacije 4-3-3 koju forsira Rui Vitorija. Odatle može da kreira poput plejmejkera, ali i da bude opasan u prodorima. I kroz sredinu kao protiv Portimonensea, ali sa levog boka.

Naravno, takve igre nisu promakle iskusnim fudbalskim "nosevima" koji su odmah namirisali "meso". Onda nije ni čudo što će skauti Juventusa želeti da pogledaju šta taj mali iz Srbije ume i zna. Uživo. U Torinu.

Teško će propustiti takav zicer.

Foto: Action images


tagovi

Andrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara