Juventus i Milan se upecali na otkrića Kupa Azije

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.02.19. | 16:14

Italijanski velikani žele reprezentativce Katara i Iraka

Nedavno završeni Kup Azije je doneo mnogo iznenađenja za fudbalsku javnost. Neke tradicionalne azijske sile poput Saudijske Arabije ili Južne Koreje su razočarale, a iznenadili su Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar koji je došao do titule. Međutim, nisu samo ekipe iznenadile, već i neki igrači. Toliko da su privukli pažnju najveih italijanskih klubova Juventusa i Milana.

Mediji na Apeninima pišu o sve većem interesovanju Bjankonera i Rosonera za dvojicom igrača koji su oduševili na Kupu Azije. Prvi je irački napadač Mohanad Ali kojeg želi Juventus, a drugi je katarska zvezda Almoez Ali koji je bio najbolji igrač i strelac šampionata čime je zainteresovao Milan.

Izabrane vesti

Mohanad Ali, 18-godišnji irački napadač je apsolutno otkriće šampionata. Toliko da je za njega ozbiljno zagrizao i Juventus. A još kada su čuli da mu na leto ističe ugovor, odmah su se počeli da stežu obruč. Juve je ponudio 2.000.000 evra za Alija, ali je igračev klub Al Šorta lagano odbio ponudu. Iračani su poručili da Ali nije na prodaju iako su na adresu kluba stigle zvanične ponude Juventusa, Benfike, Galatasaraja, Genja, AEK-a i Al Aina (UAE). Čak i po cenu da ga izgube na leto bez obeštećenja…

A posle Juventusa je i Milan bacio oko ka Bliskom istoku. Rosoneri su zainteresovani za katarsko čudo Almoeza Alija. Reč je o čoveku koji je skoro sam doneo Kataru istorijsku titulu prvaka Azije.

Ali je rođen u Sudanu, a kao dete se preselio u Katar gde je fudbalski odrastao u bogatoj “Aspajer” akademiji preko koje je kao tinejdžer došao u belgijski Eupen koji je takođe u vlasništvu bogatih Kataraca. Karijera ga je dalje vodila kroz austrlijski LASK i špansku Leonseu pre nego što se 2016. vratio u Katar. Bio je prvi strelac U-23 prvenstva Azije sa Katarom, da bi potpuno eksplodirao na minulom Kupu Azije. Bio je prvi strelac takmičenja sa devet golova na sedam mečeva, srušio je rekord legendarnog Ali Dejia, dao četiri gola Severnoj Koreji za 51 minuta, postigao spektakularan gol u finalu…

Nije ni čudo što je privukao pažnju Milana. Međutim, njegov klub Al Duhail ga neće tako lako pustiti. Reč je o jako bogatom klubu koji trenira Rui Farija i koji je nedavno doveo Medija Bentaije iz Juventusa za veliki ugovor. Verovatno su spremni da i najboljeg domaćeg igrača plate debelo da bi ga zadržali.

(FOTO: reuters)


tagovi

Ali AlmoezMohanad Ali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara