Juventus: Neće se ponoviti Kardif; Real Madrid: Totenhem je bio bolji

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.03.18. | 15:15

Veliko rivalstvo otvara novo poglavlje...

Opet oni?

Juventus i Real će se sastajali sedam puta u Ligi šampiona u poslednjih deset godina, a sada će još dvaput. U borbi za polufinale. Prerasli su u jedno od najvećih rivalstava u Evropi. Juventus je imao više uspeha u dvomečima nokaut faze, ali je Real pobeđivao kada je bilo najvažnije - u finalima!

Izabrane vesti

Real je na papiru favorit, ali Juventus sanja osvetu za onaj debakl u Kardifu iz prošlog finala. Predstavnici klubova na žrebu i njihove klupske legende su bili umereni optimisti posle izvalečnja kuglica u Nionu.

Juventusov čelnik Pavel Nedved se nada osveti za Kardif...
„Znamo da se sastajemo sa najboljim timom u Evropi i da nas čekaju dve teške utakmice. Mislim da nećemo patiti kao što je to bilo u Kardifu. Ovo je novi početak. Biće teško jer imamo dvojicu suspendovanih igrača. Iz psihološkog ugla, oni su bolji  kada se igra na jednu utakmicu nego u dvomečima. Videli smo to u Kardifu. Naše šanse su veče kada se igraju dve utakmice. Činjenica da su ispali iz trke za titulu u Šapniju znači da će svu energiju kanalisaati ka Ligi šampiona. Ali mi smo spremni za njih“, rekao je Nedved.

U Realu znaju da nikada nisu eliminisali Juventus kada se igralo na dve utakmice u nokaut fazi Lige šampiona.
„Biće teško... Prošli su u četvrtfinale posle dva meča u kojima je Totenhem igrao fenomenalno. Iskreno, Totenhem je bio bolji pod Juventusa, ali nije pokazao karakter potreban da se kvalifikuje dalje. To najbolje govori o Juventusovom pobedničkom mentalitetu. Ali dobro iz poznajemo, igrali smo finale prošle sezone protiv njih  i verujemo u naše igrače koji su protiv Pari Sen Žermena pokazali za šta su sve sposobni“, rekao je Realov funkcioner i igračka legenda Emilio Butragenjo.

(FOTO: Action images)


tagovi

Pavel NedvedEmilio Butragenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara