Juventus počinje operaciju “preokret”: Rani gol, tečna igra, prekidi… A Simeone nek radi šta hoće

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 11:25

Đorđo Kjelini veruje u plasman u četvrtfianle

Da je bilo koja druga ekipa od Atletika poražena 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, bila bi otpisana u revanšu. Ali ne i Juventus…

Da Juventus protiv bilo koje druge ekipe juri 0:2 iz prvog meča i igra revanš na svom terenu, imao bi velike šanse. Ali ne i protiv Atletika…

Izabrane vesti

Logika i zdrav razum kažu da je Atletiko jednom nogom u četvrtfinalu Lige šampiona iako je pred njim revanš u Torinu. Juventusov šampionski karakter, prednost domaćeg terena, želja da se prikažu u boljem svetlu, sećanje na preokret protiv Reala u Madrid daju nadu Bjankonerima da mogu do čuda u revanšu protiv ekipe kojoj je teško jednom zatresti mrežu, a kamoli dvaput.
“Preokret u revanšu zahteva od nas veru i ravnotežu. Razočarani smo što smo u prvom meču pretrpeli štetu iz nekih izolovanih situacija, ali nije još gotovo. Da li nas je Atletiko iznenadio? Naravno da nije, očekivali smo takav meč. Manje-više, bilo je onako kako smo očekivali. Sa tim situacijama koje su napravile razliku u njihovu korist. Atletiko je tim koji svakog protivnika načini lošim, ne samo nas”, kaže Đorđo Kjelini.

Ipak, iskusni štoper ne gubi veru u uspeh.
“U drugoj utakmici treba da budemo proaktivni, da igramo tečnije i da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. I da posebno budemo oprezni kod prekida jer je Atletiko najopasniji iz njih”.

Sve oči će biti uprte u Kristijana Ronalda…
“Da li će nam biti potrebna Ronaldovo super izdanje? Da, ali i super utakmice od Ščensnog, De Šilja, Bonućija, Kjelinija… Svi moraju da odigraju vrhunski. Plus što moramo da postignemo golove. Rani gol potpuno menja utakmicu kao što je to bilo u Madridu prošle sezone. Moramo da budemo oprezniji nego što smo bili u prvom meču”.

Kjelini nije hteo da mnogo komentariše provokativne gestove Dijega Simeonea iz prvog meča.
“Baš nas briga za Simeonea. Imamo svojih problema i briga da ne razmišljamo o Simeoneu”.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Đorđo Kjelini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara