Juventus posluje sa gubitkom, ali to će Ronaldo i Liga šampiona da “ispeglaju”

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.09.18. | 20:23

Oko 20.000.000 evra u prethodnoj sezoni je bio minus Stare dame

Fudbalski klub Juventus u sezoni 2017/18 trebalo bi da ima ukupni gubitak od oko 20.000.000 evra, a sve zbog nešto manjeg prihoda od Lige šampiona, pokazao je izveštaj Eksora, holding kompanije torinskog giganta.

U prvoj polovini sezone profit je iznosio 43.300.000 evra, ali to je za 28.700.000 manje nego godinu dana ranije u istom period. Prošle sezone Juventus je eliminisan u četvrtfinalu LŠ, dok je u sezoni 2016/17 stigao do finala.

Izabrane vesti

Eksor je saopštio da očekuje da i u ovoj sezoni Juventus zabeleži određeni gubitak s obzirom na velika sredstva uložena u transfer Kristijana Ronalda iz madridskog Reala.

Ipak, stvari bi tu mogle da se promene ukoliko Stara dama ostvari dobar rezultat u Ligi šampiona, a pritom je i model raspodele novca u tom takmičenju promenjen u odnosu na ranije godine.

Takođe, dolazak Ronalda doveo je do toga da su deonice Juventusa na milanskoj berzi dostigle istorijski maksimum, što bi za sobom moglo da dovede do sklapanja novih, unosnijih sponzorskih ugovora, kao i povećanja prodaje dresova.

Samo prvog dana nakon Ronaldovog potpisa, Juventus je prodao preko 500.000 njegovih dresova, ali je ogroman deo novca otišao u kasu proizvođača opreme, Adidasa. Ipak, postoji mogućnost da ukoliko prodaja obori rekorde Adidasa, Juventus dobije dodatni deo novca koji se naziva kraljevski bonus.

Foto: Shutterstock


tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara