Juventusov transfer guru otvoreno o devet imena: Ništa od Milinković Savića, preskup je za nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 16:15

Marota o Daglasu Kosti, Morati, Iguainu, Mandžukiću, Darmijanu, Perinu, Džanu, Aleksu Sandru...

Početak prelaznog roka uvek je interesantna tema u Juventusu. A gde su priče o transferima u redovima Bjankonera - tu je i Bepe Marota!

Biće promena u Juventusu, tu nema dileme, ali ne tolikih kao što se to spekulisalo u italijanskim medijima prethodnih nedelja. Sportski direktor Đuzepe Marota je danas otvoreno govorio o svim bitnim temama u Juventusovom prelaznom roku. O dolascima, metama, odlascima, igračima koji nisu na prodaju i onima koji nisu dostupni.

Izabrane vesti

Marota je potvrdio da neće biti ostavrena najveća željka Maksa Alegrija u letnjem prelaznom roku - Sergej Milinković Savić. Srpski vezista je već godinu i kusur dana prva Alegrija želja, ali Lacio traži više od 100.000.000 evra što je van Juventusovih finansijskih domašaja...
"Milinković Savić je preskup, mi nismo u toj priči. S obzirom na tržišnu vrednost, nismo u igri. Imamo već konkurentan tim koji može da ostvari zacrtane ciljeve i imamo poslove na kojima radimo", rekao je Marota.

Prvi operativac Stare dame govorio je o sudbini dvojice ofanzivaca - Mandžukića i Iguaina?
"Ni Manžukić, ni Iguain nisu tražili da budu prodati. Mario ostaje, a za Iguaina nećemo ni slušati ponude. Osnovni princip je da kada igrač zatraži transfer, mi razmotrimo sve opcije. U ovom trenutku ne postoji nikakva naznaka toga sa njihove strane i računamo na njih kao igrača Juventusa za sledeću sezonu".

Što se Aleksa Sandra tiče, Juventus planira da krene u ofanzivu s produžetkom saradnje.
"Pokušaćemo da produžimo ugovor sa Aleksom Sandrom. U razgovorima smo sa njegovim zastupnicima i mislim da postoji volja sa druge strane da produžimo saradnjnu".

Marota je obelodanio i da je povratak Alvara Morate u ovom trenutku - utopija.
"Sada smo u najvažnijoj fazi prelaznog roka, nude nam se razne opcije sa svih strana. Kao naprimer Morata koji je odavde otišao sa prelepim uspomenama i mi smo ponosni na to. Ali pored toga stoje samo glasine koje moram da demantujem. Danas ova operacija izgleda kao utopija".

Zato je decidirano potvrdio da će Juventus otkupiti Daglasa Kostu?
"On je još Bajernov igrač, ali ćemo ga sigurno otkupiti i sledeće sezone će sigurno biti naš igrač".

Takođe, izgleda da će Emre Džan potpisati ugovor sa Juventusom u narednih deset dana.
"Za Emrea Džana će sve biti poznato za 10 dana. Ističe mu ugovor sa Liverpulom, mnogi ga žele, ali optimista sam. Kada odluči da napusti Liverpul, mislim da su naše šanse velike".

Juventus motri i na potencijalnu rezervu Vojćeha Ščensnog - Matiju Perina.
"Bufonov naslednik je Ščensni i to je opšte poznato. Ali, klub kao Juventus uvek mora da im dva dobra golmana. Nije tajna da tražimo golmana vrhunske kalse, a perin je vrhunski golman".

Prema najavama sa Ostrva Mateo Darmijan bi trebalo da postane igrač Juventusa za nešto više od 12.000.000 evra. I Bepe Marota tvrdi da je to pravi igrač za Juve. 
"Darmijan nam je na meti. On je jedan od igrača kakve tražimo".

Foto: Action Images, Shutterstock


tagovi

Sergej Milinković SavićEmre DžanDaglas KostaAlvaro MorataMateo DarmijanMatija PerinLetnji prelazni rok 2018Bepe Marota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara