Juventusova ideja - Nikola Milenković!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 10:49

Štoper Fjorentine i reprezentacije Srbije se dopada tandemu Marota - Paratići

Juventus završava dovođenje Kristijana Ronalda, ali to nije jedini transfer o kome razmišljaju u Torinu. Kako piše torinski Tutosport, poslednje ime koje se pojavilo na listi Juventusovih meta je ni manje ni više nego Nikola Milenković, fudbaler Fjorentine i reprezentacije Srbije!

Torinski list piše da je bigrač koji se veoma dopada tandemu Bepe Marota (generalni direktor) - Fabio Paratići (sportski direktor) i da njih dvojica veoma ozbiljno razmišljaju o dovođenju ovog mladog štopera sa velikim potencijalom. Ideja je da on bude meta Juventusa, ako ne za ovo leto, onda za leto 2019. godine jer bi tako imao još godinu dana u Violi da se kali i navikava na Seriju A.

Izabrane vesti

Juventusovim ljudima se dopada to što Milenković ima samo 20 godina, a već je igrao na Svetskom prvenstvu gde je pružio jako dobre partije.

Takođe, ističe se Milenkovićeva sposobnost da igra i na poziciji štopera, ali i na poziciji desnog beka gde je odlično igrao upravo protiv Juventusa.

Ne bi bilo čudo da Juve i ovog leta krene jako po Milenkovića jer je Staroj dami potreban igrač na mestu štopera. Tu su za sada Đorđo Kjelini, Andrea Barzalji, Matija Kaldara i Medi Benatija, dok će Danijele Rugani verovatno biti prodat. Treba imati na umu i godine Barzaljija i Kjelinija, a i to što će Juve često igrati sa trojicom pozadi pa im je potrebna rotacija na toj poziciji.

Kao moguća pojačanja Juventusa na toj poziciji su se pominjali Stefan Savić, Dijego Godin, Matijs de Liht, ali ako Stara dama želi zalog za budućnost onda su svakako najbolja opcije po nju Milenković i De Liht koga žele i brojni veliki klubovi. Između ostalog i Barselona.

Ipak, Juventus mora da pazi jer je poznato da je Atletiko Madrid bacio oko na Milenkovića i da mu se već cena na tržištu kreće tu oko 25.000.000 do 30.000.000 evra. Videla je Stara dama šta Milenković zna, ali videli su i drugi. Zaista je bio odličan na Mundijalu, pogotovo gledajući iz prizme njegovih godina.

Milenković je u julu 2017. prešao iz Partizana u Fjorentinu za 5.100.000 evra i od tog momenta njegova karijera ide oštro ka visinama. Već je opčinio sve u Violi, pokazao je da već sada igra na vrhunskom nivou na Čizmi, i bilo bi čudo da je takav talenat promakao iskusnom oku Juventusovih operativaca.

Samo je pitanje kada će krenuti svim snagama da ga dovedu. Ovog ili sledećeg leta. 

Foto: Star sport


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Nikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara