Klaudio Markizio (Reuters)
Klaudio Markizio (Reuters)

Juventusova legenda: Milan je sada jači od nas

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 09:48

Dotakao se i „naslednika“ Lokatelija

Posle dugo vremena Milan ne ide u Torino na noge Juventusu kao autsajder. Period dominacije Stare dame italijanskim fudbalom je prošao što se videlo prošle, a vidi se i na početku ove sezone. Sa druge strane, Rosoneri rastu i napreduju u svakom smislu pa će u nedelju imati lepu priliku da iskoriste pozitivan momenat i zabeleže dobar rezultat u Torinu.

Da Juventus više nije favorit protiv Milana, potvrđuju i reči njegove legende Klaudija Markizija.

Izabrane vesti

„Milan je sada jači od Juventusa. Maldini, Masara i Pioli su odradili sjajan posao da ponovo izgrade tim koji je godinama bio u problemima. Milan je kao klub zaslužio takav povratak s obzirom na bogatu istoriju. Početak u Ligi šampiona im nije bio lak jer je Liverpul težak protivnik ali sam ubeđen da će ovaj tim Milana napraviti neke dobre stvari“, rekao je Markizio.

Što se njegovog bivšeg kluba tiče, popularni Prinćipino kaže da je potrebno vremena za početak nove ere.

„Juventus je u procesu rekonstrukcije. Sada pokušavaju da dostignu nivo tima koji je započeo ciklus dominacije. Kada se prave temelji za dugoročne projekte, normalno je da bude poteškoća na početku. Treba im dati poverenja i vremena. Sada se stvaraju nove vođe i ne vidim problem sa identitetom i karakterom. Klub poput Juventusa uvek mora stremiti pobedama. Samo je potrebno malo više kohezije i strpljenja“.

U nedelju će jedna od Juventusovih uzdanica biti Milanovo dete Manuel Lokateli koji je ovog leta došao kao veliko pojačanje iz Sasuola. Mnogi ga po stilu igre porede sa Markizijom.

„Manuel je sjajan igrač. Još u Milanu su se videli njegovi kvaliteti, a u Sasuolu je porastao. Ima sve što je potrebno da postane lider Juventusovog veznog reda. U reprezentaciji je uvek pokazivao jak karakter. Ne želim da nas poredim jer će on pisati svoju istoriju i verujem da će ona biti divna. Odrastati u zdravom klubu je jako važno. Ja sam imao sreće da sam odrastao u Juventusu i da sam na pozajmici u Empoliju imao vremena da sazrim“, kaže Markizio.


tagovi

Klaudio Markizio

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara