Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Kad jednom promašiš, drugi put ne pokušavaj! Kako se posebno veče u Bazelu pretvorilo u košmar Serhija Ramosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 22:40

Jan Zomer dva puta zaustavio udarce asa Real Madrida, pa je Španija odnela samo bod sa Sent Jakob Parka - 1:1

Svaka čast za petlju, ali kada jednom promašite jedanaesterac na meču odluka da uzmete da izvedete i onaj drugi ne predstavlja baš ispravan rezon. To je u Bazelu uradio Serhio Ramos, koji je večeras postao evropski igrač sa najviše nastupa za jedan državni tim, premašivši legendarnog Đanluiđija Bufona, ali je izvesno da se kapiten Crvene furije i Real Madrida neće rado sećati košmarne noći u Švajcarskoj. Sa dva promašena jedanaesterca, tačnije dve odbrane odličnog Jana Zomera, Ramos je bio apsolutni tragičar Španije na Sent Jakob Parku. Selekcija Luisa Enrikea je osvojila samo bod na ovom gostovanju, pa je ostala bez liderske pozicije u grupi 4 najvišeg ranga Lige nacija - 1:1 (0:1).

Ramos je prvi jedanaesterac izveo u 57. minutu, kada je gađao donji desni ugao, ali taj udarac nije imao dovoljnu silinu, pa golmanu Menhengladbaha nije bilo previše teško da zaustavi taj udarac, jer je već pogodio stranu u koju će gađati iskusni defanzivac. Ali šta tek reći za drugi u 80. minutu. Ramos je ponovo preuzeo odgovornost, ali je sve uradio pogrešno. Dva puta je zastao pre udarca, a onda očajno zahvatio loptu. Zomer je ponovo pogodio stranu i prilično lako zaustavio i drugi udarac legendarnog defanzivca. Oba puta odlični golaman se samo osmehnuo Ramosu za neuspele pokušaje.

Izabrane vesti

Švajcarcima se isplatilo to što su hrabro ušli u meč i u idealnom trenutnku stigli do vođstva zahvaljujući, posle odlične kombinacije Emboloa i Frojlera u 26. minutu. Sa druge strane, čini se da se Luisu Enrikeu pomalo i osvetilo ovo radikalno menjanje tima u poslednjih nekoliko meseci. Španci su i večeras bili dominantniji protivnik na terenu, ali daleko od toga da u ovom trenutku liče na nekakvu fudbalsku velesilu. Sa večerašnjim kiksom su došli u situaciju da za tri dana moraju da jure pobedu nad Nemačkom u Sevilji. Posle svega viđenog ni Švajcarci verovatno nisu prezadovoljni sa onim što su dobili, pošto je Đerar Moreno u 89. minutu doneo izjednačenje Crvenoj furiji i odzeo dva boda eki Vladimira Petkovića u borbi za opstanak u A Ligi nacija.

Švajcarce je u poslednjih desetak minuta omelo i to što je kod dosuđivanja drugog penala za gostste isključen Neoprezni Niko Elvedi. Đerar Moreno je bio poslednji adut Luisa Enrikea u završnici meča i na kraju se ispostavio kao džoker, mada nije bilo dovoljno vremena da Španci u nadoknadi utakmice ipak pojure potpuni preokret na utakmici. Furija je ozbiljnije počeo da preti tek u završnici meča, kada su dobre prilike imali Ojarzabal i Feran Tores, a onda je taj pritisak pojačan što je rezultiralo i dosuđenim jedanaestercima. Posledni pokušaj za promenu rezultata imao je Adama Traore, ali ovo definitivno nije bilo veče u kojem je Španiji pobeda bila suđena.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A

Grupa 4

Nemačka – Ukrajina 3:1 (2:1)

/Sane 23, Verner 33, 64 – Jaremčuk 12/

Švajcarska – Španija 1:1 (1:0)

/Froljer 26 – Moreno 89/



tagovi

Serhio RamosJan Zomer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara