Kad milioner tri meseca pregovara sa igračem, onda je cifra rekordna: Zahavi u Botafogu za 3.500.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 11:34

Gazda brazilskog kluba Džon Tekstor ugovorio detalje potpisa iskusnog izraelskog golgetera

Ne tako davno Botafogo je bio u prilično teškoj finansijskoj situaciji, ali je sada u prilici da igračima pruža najveće ugovore u tamošnjem fudbalu. Za to je odgovoran američki milioner Džon Tekstor, vlasnik kluba iz Rio de Žaneira, koji je ugovorio dolazak vremešno izraelskog asa Erana Zahavija.

Teksor, koji je novopečeni kupac francuskog Liona, te suvlasnik engleskog Kristal Palasa, preuzeo je pregovore sa Zahavijem u svoje ruke. Trajali su tri meseca i završeni konačnim dogovorom. Prema izveštajima tamošnjih medija, Izraelac je dogovorio mesečna primanja od 1.600.000 reala, što je oko 297.000 evra ili nešto više od 3.500.000 evra na godišnjem nivou.. Približna primanja u prošloj sezoni imao je igrač na pozajmici iz Mančester Junahteda Andreas Pereira, a nešto niža Gabigol i Hulk. Brazilski mediji tvrde da će Zahavi postati najplaćeniji u ligi.

Izabrane vesti

Kada se bude završila kompletna dokumentacija, Izraelac će doputovati u Rio na lekarske preglede, a onda staviti paraf na ugovor do kraja 2023. godine. Zahavi će formalno postati igrač Botafoga tek 18. jula, kada se otvara prelazni rok u Brazilu.

Eran Zahavi (34) je bez sumnje jedan od efikasnijih svetskih napadača u poslednjih desetak godina. U Makabiju je od 2012. do 2016. godine postigao 127 golova na 168 utakmica u svim takmičenjima, potom je nastavio tu seriju u kineskoj ekipi Guangdžou R&F gde se upisao u strelce 103 puta na 117 utakmica. Nešto manje je bio silovit u PSV Ajndhovenu u prethodne dve sezone, gde je dao 37 golova na 79 utakmica.

Izraelac je ovog leta napustio Holandiju kao slobodan igrač, krajem jula će proslaviti 35. rođendan, ali ga to neće sprečiti da obezbedi još jedan unosan ugovor sa sam finiš profesionalne karijere.

Botafogo se nalazi na sedmom mestu brazilskog prvenstva, sa 16 postignutih golova na 13 mečeva, što je predstavljalo jasan znak za čelnike kluba da im je neophodan klasan napadač. Zahavi je počeo u Hapoel Tel Avivu, gde je i postao profesionalac, a pre dolaska u Makabi imao je dve neslavne sezone u Palermu. Ipak, od trenutka kada je napadački eksplodirao više nije prestao da postiže golove, a ta serija traje čitavu deceniju.


tagovi

Eran ZahaviLetnji prelazni rok 2022Botafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara