Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kad ne može titula, makar da se obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 14:36

Misija Sportinga je da osigura drugo mesto u Primeiri

Lisabonski Sporting se oprostio od šansi za odbranu šampionske titule i svoju snagu u poslednjim rundama usmeriće uglavnom na očuvanje drugog mesta i direktnu ulaznicu za Ligu šampiona. Već večeras je u prilici da obezbedi mesto u najjačem evropskom takmičenju ukoliko na svom Žoze Alvalade stadionu savlada Žil Visente, koji se ove sezone bori za izlazak na međunarodnu pozornicu.

Već tri kola pre kraja sezone u Portugaliji Porto je osigurao titulu. Doduše, praktično, ali ne i teorijski. Međutim, samo sulude teorije mogu da vrate šampionski pehar u zeleni deo Lisabona. Ipak, Sporting treba da odbrani drugo mesto protiv Benfike koja je popravila formu.

Izabrane vesti

Bodovno poređenje sa prethodnim sezonama pokazuje da je Sporting imao još jednu uspešnu sezonu u kojoj rivale nije gledao sa velike distance. Veći deo kampanje proveo je na drugom mestu i čak je predvodio Primeiru u nekoliko kola.

21.30: (1,37) Sporting Lisabon (4,80) Žil Visente (8,50)

Puleni Rubena Amorima su dugo vršili pritisak na Porto i imali zaostatak od šest poena. Preokret je usledio u velikom derbiju Lisabona pre dve nedelje, u kojem su Lavovi na svom terenu poraženi od Benfike (0:2). Posle toga Sporting je prošle nedelje poražen od Porta u polufinalu Kupa, a raspoloženje je popravljeno protiv Boaviste koju je lagano savladao sa 3:0.

------------------------------

Sve utakmice Primiere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Sporting za meč ne može da računa na kapitena i srce odbrane, Sebastijana Koatesa, koji neće smeti da igra zbog problema sa kolenom. S druge strane, u igru se vratio Fedal, koji može da zameni Irugvajca.

Žil Visente doživljava sezonu iz snova. Tim sa severa Portugalije doživeo je savršenu zimsku fazu sezone, zahvaljujući kojoj je nakratko stigao do četvrtog mesta. To se dogodilo 13. marta, kada su Petlovi pobedili u derbiju Bragu na gostovanju sa 1:0 i preskočio je na tabeli.

Od tada su, međutim, izabranici Rikarda Soareša odigrali pet prvenstvenih mečeva, iz kojih su izvukli samo tri remija, i moraju da strahuju za peto mesto i plasman u Ligu konferencije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PORTUGALIJA 1 – 32. KOLO

Petak

Famalikao – Estoril 3:1 (1:0)

/Marin 45+2, Tavares 66, Kadile 90+4 – Fonte 68/

Subota

Aruka - Portimonense 1:0 (0:0)

/Simao 50/

Maritimo - Benfika 0:1 (0:1)

/Nunjez 2/

Porto - Vizela 4:2 (2:1)

/Evanilson 21, Taremi 28pen, 87, Mbemba 56 - Mendez 36, Moreira 49/

Belenenses - Braga 0:1 (0:0)

/Orta 90/

Nedelja

16.30: (1,77) Vitorija Gimarais (3,50) Santa Klara (4,90)

19.00: (2,15) Moreirense (3,20) Boavista (3,60)

21.30: (1,37) Sporting Lisabon (4,80) Žil Visente (8,50)

Ponedeljak

21.15: (2,30) Fereira (3,20) Tondela (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraSporting LisabonŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara