(Reuters)
(Reuters)

Kad nema titule, dobro je i drugo mesto: Značiće Barseloni naredne zime

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 23:02

Katalonci dobili Sosijedad 2:0

Naučila Barselona da igra ponedeljkom. Uglavnom je na terenu vikendom u prvenstvu, utorkom ili sredom u Ligi šampiona, ali se snalazi i prvog radnog dana u sedmici. Doduše, opet nije išlo glatko, kao nedavno protiv Valensije, s tim da je za nju najvažnije da je dopisala bodove u završnom susretu 35. kola, pošto je uzela meru evropskom Sosijedadu – 2:0.

Otkako je izgubila El Klasiko i pratično propustila poslednju priliku da se bori za titulu, katalonskoj ekipi jedini cilj do kraja sezone jeste da završi druga na tabeli. Iako na prvi pogled nema velike razlike da li ste viceprvak ili treći, izabranici Ćavija Ernandesa bi plodove uspeća iznad Đirone mogli da osete narednog januara kad na programu bude sledeće izdanje Superkupa Španije. Tad će se za pehar u najmanje bitnom takmičenju boriti šampion i viceprvak države, te finalisti Kupa kralja (Bilbao i Maljorka) i zato je Barsi bitno da bude iznad pokrajinskog rivala, kako bi imala šansu da se za osam meseci bori za pehar.

Izabrane vesti

Ta prilika se ukazala Barseloni pošto je još u petak veče Đon Guridi u devetom minutu nadoknade izjednačio na 2:2 u obračunu Alavesa i Đirone. Time je “pozvao” stariji katalonski tim da pretekne mlađi, a sastav sa Monžuika to i iskoritio i vratio se na drugo mesto na tabeli.

Presudio je najmlađi akter utakmice, Lamin Jamal. Ruku na srce, nije mu bilo teško da pogodi posle akcije započete dodavanjem Roberta Levandovskog u prostor i asistencije Ilkaja Gundonana. Jamalu je to bio peti prvenstveni gol (uz sedam asistencija), kojim se “ispravio” za promašaj nešto ranije, kad ga je osujetio štoper baskijske ekipe Đon Paćeko. U svakom slučaju, vođstvo domaćina je bilo zasluženo, jer je nešto ranije Rafinja uzdrmao stativu.

Bolja je Barselona bila i u nastavku, međutim, ni preko Rafinje, ni posle udarca Ferana Toresa nije duplirana prednost, sve dok Brazilac u nadoknadi nije realizovao jedanaesterac za 2:0. Nije ni morala, jer Sosijedad se uglavom prepadne kad dođe na njen teren. Bilo da je u pitanju Nou Kamp ili Monžuik, ekipa iz San Sebastijana retko dobija meč u gostima protiv Blaugrane. Jeste to učinila u završnici minulog prvenstva, ali Barsa je tad već znala da slavi titulu.

Ovim porazom, Sosijedad je ugrozio mesto koje void u Ligu Evrope, jer za Betisom zaostaje bod.

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Alaves - Đirona 2:2 (1:2)

/Guridi 12, 90+9 - Garsija 4, Erera 44/

Subota

Majorka - Las Palmas 1:0 (1:0)

/Gonzales 29/

Viljareal - Sevilja 3:2 (1:2)

/Serlot 30, 90+7, Moskera 84 - En Nesiri 26, 44/

Granada - Real Madrid 0:4 (0:2)

/Garsija 38, Guler 45+2, Dijaz 49, 59/

Atletik Bilbao - Osasuna 2:2 (0:1)

/Vilijams 58, Viljalibre 90+6 – Raul Garsija 40, Ruben Garsija 48/

Nedelja

Kadiz - Selta 1:0 (1:0)

/Alkaras 35 pen/

Atletiko Madrid - Selta 1:0

/De Pol 84/

Valensija - Rajo Valjekano 0:0

Betis - Almerija 3:2 (2:1)

/Fornals 8, Isko 28, Perez 64 - Leo Baptistao 45+1, Romero 66/

Ponedeljak

Barselona – Sosijedad 2:0 (1:0)

/Jamal 40, Rafinja 90+3/



tagovi

BarselonaReal SosijedadSosijedadLamin DžamalPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara