Maritneli i Obamejan, © AFP
Maritneli i Obamejan, © AFP

Kad nema trofeja, bar potpisuju klince: Arsenal zaključao drugog najboljeg strelca ekipe

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 20:24

Posle Sake, saradnju na četiri godine ozvaničio i Gabrijel Martineli

Prošlog leta svi su grozničavo gledali ka Nikolasu Pepeu, bilo je onih koji su smatrali dobrim potezom prelazak Davida Luiza iz Čelsija, neki su se obradovali Kejranu Tirniju iz Seltika, a ispod radara navijača Arsenala prošao je dolazak Gabrijela Martinelija iz Ituana. Ispostavilo se da je Brazilac i te kako opravdao uloženih 6.700.000 evra, zablistao je u debitanatskoj sezoni i naterao čelnike kluba da mu ponude novi ugovor.

Ove večeri je i ozvaničen, pošto je 19-godišnji krilni napadač produžio saradnju do 2024. i tako bar malo popravio raspoloženje u taboru Tobdžija u sezoni kojom ne mogu da se pohvale da imaju bogzna kakve rezultate. U Premijer ligi su osmi, iz Lige Evrope ih je eliminisao Olimpijakos, iz Liga kupa Liverpul, mogli bi da se izvade ako osvoje FA kup – mada će u polufinalu odmeriti snage sa Mančester Sitijem – ali makar su uspeli da afirmišu decu i najave kako bi u narednim godinama mlade snage mogle da vrate osmehe na Emirate.

Izabrane vesti

Jer, Martineli je na 26 utakmica ove sezone već dao deset golova, prvi je tinejdžer sa dvocifrenim učinkom u Arsenalovom dresu još od vremena Nikolasa Anelke. Pritom je drugi strelac tima iza Pjera Emerika Obamejana i stvarno deluje da bi u bliskoj budućnosti Mikel Arteta u Brazilcu mogao da dobije čvrst oslonac za više nego što je tavorenje u sredini tabele.

Martineli je potpisao na četiri godine, s tim da je u ugovoru i opcija po kojoj saradnja može da se produži na još jednu.

Igraj za ime na licu dresa, da bi ti zapamtili ono koje piše na poleđini“, citirao je Martineli posle potpisa čuvenu rečenicu Arsenalove legende, Tonija Adamsa.

Pre njega, Tobdžije su novi ugovor ozvaničile sa još jednim tinejdžerom afirmisanim u sezoni na izmaku. Bukajo Saka je takođe potpisao do 2024, ima samo 18 godina, igra na poziciji levog krila i već je upisao deset asistencija u svim takmičenjima.




tagovi

Gabrijel MartineliArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara