Kad nema zvezda, zvedice kolo vode

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 08:22

Danas su na programu mečevi polufinala olimpijskog turnira u hokeju na ledu, a igraju OAR - Češka i Kanada - Nemačka

Projekciju onoga što bi mogli da očekujemo na Svetskom prvenstvu za košarkaše iduće godine u Kini, ukoliko NBA i Evroliga zabrane igračima da učestvuju, možemo već sada videti na olimpijskom hokejaškom turniru u Pjongčangu.

Jer, došlo je vreme za polufinale, a u njemu nema takvih sila kao što su SAD, Finska, Švedska, pa čak ni Slovenije sa jednim od najboljih, ako ne i najboljim hokejašem današnjice, Anže Kopitarom, kapitenom Los Anđeles Kingsa. No, koga nema, bez njega se (ne)može, pa smo došli u situaciju da se u polufinale probije Nemačka.

Izabrane vesti

Međutim, pre Pancera, od 08.40 po srednjoervopskom vremenu kreće prvo polufunale, sudar Rusije, to jest Olimpmijskih sportista iz Rusije (OAR) i Češke Republike. Nravno, timovi koji su uskraćeni učešća najvećih zvezda morali su da se oslone na "B" postavu, tako da je u suštini svaki meč nepoznanica. Pa i ovaj gde se protivnici veoma dobro znaju. Rusi su nakon lošeg početka i poraza od Slovačke zaređali pobede i stigli među četiri njabolje reprezentacije. Sa druge strane Česi u Pjongčangu nisu doživeli niti jedan poraz, igraju tvrdo i kladiti se protiv njih je zaista hrabro iako je jasno da su autsajderi. Ovde, pre svega treba pokušati sa manjim brojem golova, svakako.

Drugi polufinalni susret, kao što napisasmo, igra Nemačka protiv moćne Kanade. Zemlja sa samog severa Amerike je apsolutni favort i bilo bi čudo da se ne nađe u finalu. Ipak, Panceri su Panceri, lako se neće predati, tu nema sumnje, što pokazaju u rezultati iz Pjongčanga gde su se vadili iz pepala od početka.

Utakmica za bronzanu medalju zakazana je za subotu od 13.10, a finale za nedelju 05.10 časova po srednjoevropskom vremenu.

OLIMPIJSKE IGRE - POLUFINALE

Petak
08.40: (6,25) Češka (5,40) OAR (Rusija) (1,35)
13.30: (1,30) Kanada (5,80) Nemačka (6,75)

(FOTO: Action Images)


tagovi

ZOI 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara