Marko Janković i Luka Stojanović
Marko Janković i Luka Stojanović

Kad oni igraju ima šta da se vidi

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.10.18. | 09:46

Da li je Partizanovom mučenju kraj na Banovom brdu?

Četiri remija u poslednjih pet kola dovela su Partizan do toga da izgubi iz vidika Crvenu zvezdu. Od nedelje veče lider na tabeli mu beži 11 koraka, pa mora najpre da se bori sa konkurentima za drugo mesto: Radničkim iz Niša i Čukaričkim, koga je zahaljujući porazu Brđana u Surdulici pretekao na trećem mestu.

Muče se crno-beli u prvenstvu, mučili su se i prošle sezone sa Brđanima, o čemu svedoče rezultati u međusobnim mečevima. Oktobra 2017. nije bilo golova u Humskoj, preostala dva ligaška susreta dobio je Parni valjak golovima igrača koji više nisu tu (Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović) ili izlaze iz povrede (Zoran Tošić), dok je u polufinalu Kupa Srbije bilo napeto, pošto je domaćin na Banovom brdu slavio 4:2, da bi u revanšu Saša Ilić pogotkom u 90. minutu osigurao pobedu 2:0, vrednu finala i kasnijeg trofeja.

Izabrane vesti

Osim igračkih, Partizan je opterećen i kadrovskim problemima, trener Zoran Mirković i dalje ne može da računa na Aleksandra Šćekića i pomenutog Tošića, odnosno Zlatana Šehovića, dodatna nevolja je što je rovit Goran Zakarić i pitanje je da li će na teren, međutim, vest da se u stroj vratio Danilo Pantić mogla bi da ohrabri Grobare pred sudar na stadionu u ulici Beogradskog bataljona. Iz nekoliko razloga. Prvi i osnovni je u činjenici da je pozajmljeni vezista Čelsija jedan od fudbalera od kog zavisi kreativnost gostujućeg tima. Drugi je da, kako god to čudno izgleda na osnovu rezultata, u poslednje vreme sjajno sarađuje sa Markom Jankovićem, njih dvojica deluju kao jedini kojima se igra fudbal, vuče lopta napred, ne libe se da preuzmu odgovornost, naprave višak ili šansu.

Janković i Danilo Pantić

Što dovodi do trećeg ne baš zanemarljivog detalja, povezanog sa karakterom, jer su obojica izdanci omladinske škole Partizana i uz Svetozara Markovića - na duelima sa OFK Bačkom i Zemunom strelca spasonosnih golova – jedini njeni predstavnici u projektovanom timu za jedan od zanimljivijih susreta 14. kola Superlige (16.30, TV Arenasport 1).

Kad su Pantić i Janković istovremeno na terenu, pokazalo se protiv Nordsjilanda, Bešiktaša u Beogradu i(li) u večitom derbiju, Partizan stvara šanse. Ofanzivan je. Igra onako kako navijači priželjkuju. Čim jedan ispadne iz stroja (reprezentzativca Crne Gore nije bilo u revanšu u Istanbulu, mada je pitanje da li bi i sa njim uspeo Parni valjak da dogura do grupne faze Lige Evrope, a Pantića na poslednjem ligaškom okršaju sa Napretkom) nastaju nevolje. Razumljivo, nije dovoljno da se njih dvojica samo pojave na terenu da bi se protivnik razoružao (potvrđeno u Nišu ili Kuli), međutim, objektivno, nema na koga drugog specijalno u manevru da se osloni stručni štab predvođen Zoranom Mirkovićem. Otuda je, možda, gostovanje Čukaričkom prilika da još neko osim fudbalera koji su povratkom u srpski fudbal oživeli karijere pokaže da se ne miri sa trenutnim položajem na tabeli.
Čukarički je stabilan tim, stabilan klub, uvek je u konkurenciji za vrh tabele, tu je i sada, tako da nas sigurno očekuje jedan težak zadatak. Čukarički hoće da igra fudbal, imaju dosta individualaca u svojoj ekipi, dosta su interesantna ekipa”, predočio je Zoran Mirković uoči okršaja sa gradskim rivalom.

Duel Samuela Ovusua i Svetozara Markovića

Kao što ima šta da se vidi kad igraju Pantić i Janković, može i te kako da se uživa u fudbalu, bar za standard ovog našeg superligaškog, kad se sudare Čukarički i Partizan. U 2018. odigrali su četiri susreta i svaki je ponudio ili estetiku (Ožegovićev gol na Banovom brdu) ili iznenađenje (slavlje domaćina u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, 4:2) ili dramu (na već opisan način crno-beli ušli u finale). Zato vredi doći na Banovo brdu, iako je Čukarički neočekivano ispao iz Kupa (1:4 od Mladosti), zatim poražen od Radnika u gostima, ali izabranike Sima Krunića hrabri činjenica da ove sezone nisu izgubili prvenstveni meč na svom stadionu. Od mogućih 15 bodova iz poslednjih pet kola kod kuće uzeli su čak 13 i predstaljaju možda i najtežeg mogućeg rivala gostima sa Topčiderskog brda.
Partizan može da odigra dobru utakmicu, kao protiv Crvene zvezde, kad niko nije očekivao. Ponavljam biće teška utakmica, mnogo više moramo da pokažemo u odnosu na prethodne. Želim samo da pružimo maksimum borbenosti, samo tako možemo do pozitivnog rezultata”, optimista je Simo Krunić, šef struke Brđana, danas bez mogućnosti da računa na Borisa Kopitovića (kartoni) i Veljka Birmančevića (dogovorom rukovodstva dva kluba nije predviđeno da igra utakmice protiv Partizana, jer je njegov član na pozajmici u Čukaričkom).

Projektovani sastavi

ČUKARIČKI – PARTIZAN, 16.30, TV Arenasport 1

Beograd
Stadion Čukaričkog
Sudija: Bojan Nikolić

ČUKARIČKI: N. Stevanović – M. Stevanović, Šapić, Puškarić, Bogosavac – Docić, Đorđević – Stojanović, Bojić, Ovusu – Tedić. Trener: Simo Krunić.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Kosović, Janković, Pantić – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

SUPERLIGA - 14.KOLO

13.00: (1.85) Dinamo (3.45) Proleter (4.00)
13.00: (1.90) Spartak (3.35) Zemun (3.90)
16.00: (1.90) Voždovac (3.30) Rad (4.00)
16.00: (2.05) Napredak (3.20) Mladost (3.60)
16.00: (1.20) Radnički (6.00) Mačva (12.00)
16.00: (1.45) Vojvodina (4.00) Radnik (7.00)
16.30: (3.80) Čukarički (3.30) Partizan (1.95)
18.30: (1.07) Crvena zvezda (11.00) Bačka (18.00)

TABELA:

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

ČukaričkiDanilo PantićMarko Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara