(©Starsport)
(©Starsport)

Kada bi svako gostovanje bilo kao "Čair", gde bi Voši bio kraj

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 16:01

Treći meč u nizu na kojem Novosađani nisu primili pogodak

Posle poraza od beogradskih "večitih", Vojvodina je uspela da veže tri pobede, od toga jednu u Kupu nad Mladosti GAT (3:0) i dve u Mozzart Bet Superligi – na "Karađorđu" su Novosađani nadigrali Napredak u prošlom kolu (2:0), a u subotu uspeli da minimalnim rezultatom savladaju niški Radnički u gostima (1:0).

Prvenac Mateusa Indija u dresu Stare dame – odigrao još jednu odličnu partiju – bio je dovoljan za treći uzastopni trijumf Lala u Nišu, kojim jednostavno prija da igraju na "Čairu". U prošloj sezoni su tamo oba puta slavili, najpre ubedljivo sa 4:1, a potom minimalcem 1:0.

Izabrane vesti

Da tako novosadski kolektiv pravi rezultat na ostalim gostujućim terenima, verovatno bi trenutno bio usamljen na trećem mestu na tabeli, jer su kod kuće poraženi samo od Zvezde (1:2) i Partizana (0:2), te remizirali sa Železničarom iz Pančeva (2:2). Kada se pogleda izgled tabele kada je reč o mečevima na svom terenu, Vojvodina zauzima četvrtu poziciju sa Voždovcem, a ako se posmatra bilans u gostima, Novosađani imaju samo devet bodova iz devet mečeva i tek su na osmom mestu.

Tokom ove polusezone Stara dama je igrala sa dosta oscilacija, posebno u gostima. Kod kuće su izabranici Ranka Popovića najčešće pobeđivali, dok su na strani izgledali neprepoznatljivo. O tome svedoči podatak da su Lale zabeležile tri remija i svega dva trijumfa na strani, uz četiri poraza (od Zvezde 0:5, Partizana 1:2, Spartaka 0:2 i Novog Pazara 1:3). Istina, uzeli su ceo plen na teškom gostovanju u Bačkoj Topoli protiv TSC-a (2:1), a u subotu su stigli do drugog skalpa na strani u Nišu, trijumfom nad Radničkim (1:0).

Takođe, prvi put u ovoj sezoni Stara dama je uspela da veže dve pobede još od kraja septembra kada je savladala IMT (2:1) i Javor (2:1), s tim da su oba ta meča igrali na "Karađorđu". Prema tome, prvi put u ovoj sezoni povezali su pobedu kod kuće i u gostima, i to bez primljenog gola. Ako se pobedama nad Kruševljanima (2:0) i Nišlijama (1:0) doda pobeda u Kupu nad Mladosti GAT (3:0), onda je Voša uspela da pobedi tri puta u nizu i sačuva mrežu 270 minuta.

Uspeo je stručni štab Lala na čelu s Rankom Popovićem da zategne ekipu, koja je imala ozbiljne probleme u defanzivi, i tu nije samo reč o poslednjoj liniji tima, već o kiksevima pojedinaca kada se ekipa brani. Često je Popović isticao da moraju da na minimum svedu individualne greške i Vojvodina je da polako napreduje u tom segmentu. Novosađani u poslednje vreme mnogo manje greše i deluju sigurnije kada protivnik ima loptu.

U ovom meču Radnički je bio poprilično defanzivan i bezopasan, ali i one nalete koje je imala ekipa Slavoljuba Đorđevića, gosti su uspešno odbili i zasluženo odneli ceo plen u Srpsku Atinu. Veoma važan trijumf su ostvarili Novosađani u borbi za sam vrh tabele, a u narednom, poslednjem kolu pred kraj polusezone, Voša će juriti prvi het-trik pobeda, što im nije pošlo za rukom nijednom ni ove, a ni prethodne sezone.

Ceo plen sa neugodnog gostovanja na "Krovu" bio bi veliki vetar u leđa Lalama da se posle pauze na proleće uključe u borbu za treće mesto, koje je postavljeno kao cilj na početku sezone.


tagovi

FK VojvodinaRanko PopovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara