Alberto Đilardino
Alberto Đilardino

Kakav je to tim bio! Otišao još jedan član šampionske generacije Azura - ostala su trojica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 17:55

Alberto Đilardino u penziji

Prošlo je tek 12 godina, gotovo ništavan period kad govorimo o istoriji, makar i fudbalskoj, ali dok gledamo ovu sadašnju generaciju Azura čini nam se kao da nas vekovi dele od tog Mundijala 2006. Italija poslednji put na tronu. Možda i malo nepravedno sa ove distance, upamćena možda i više po uspešnoj provokaciji Marka Materacija nego po kvalitetu koji je Marčelo Lipi imao na raspolaganju.

Uostalom, tek da podsetimo: Bufon, Kanavaro, Del Pjero, Gatuzo, Nesta, Toti, Nesta, Kamoranezi, Inzagi, Zambrota, Pirlo… Svaki bi danas bio kapiten.

Izabrane vesti

Ali danas? Danas su samo trojica još aktivna. Poslednji koji je odlučio da je bilo dosta je Alberto Đilardino.  Napadač koji je u Parmi obećavao i veću karijeru od one koju će ostvariti, mada je imao i uspešne epizode u Milanu i Fjorentini, pa su u njegovoj trofejnoj vitrini i pehar za osvajača Lige šampiona 2007, Uefin Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo… I taj Zlatni globus iz 2006.

Nije ni on slučajno tu. Baš je Đilardino u onom ludom polufinalu sa Nemačkom - kada su Azuri do pobede stigli golovima u 119. i 121. minute – majstorski ostavio loptu Alesandru Del Pjeru za konačnih 2:0.

Đilardino je takođe postigao 188 golova u Seriji A što ga stavlja na deobu devetog mesta na večnoj listi najboljih strelaca, odmah uz Alesandra Del Pjera i Bepea Sinjorija. a ispred Gabrijela Batistute… Imao je ponudu da odigra još jednu sezonu u trećeligašu Pro Pjaćenci, ali se sada očekuje da završi trenersku školu i započne novi život.

Posle Đilardinovog povlačenja, ostali su još Đanluiđi Bufon, Andrea Barzalji i Danijele De Rosi.

A kompletan tim izgledao je ovako: Đanluiđi Bufon (Juventus), Kristijan Zakardo (Palermo), Fabio Groso (Palermo), Danijele De Rosi (Roma), Fabio Kanavaro (Juventus), Andrea Barzalji (Palermo),  Alesandro Del Pjero (Juventus), Đenaro Gatuzo (Milan), Luka Toni (Fjorentina), Frančesko Toti (Roma), Alberto Đilardino (Milan), Anđelo Peruci (Lacio), Alesandro Nesta (Milan), Marko Amelija (Livorno), Vinčenco Ijakinta (Udineze),  Mauro Kamoranezi (Juventus), Simone Barona (Palermo), Filipo Inzagi (Milan), Đanluka Zambrota (Juventus), Simone Perota (Roma), Andrea Pirlo (Milan), Masimo Odo (Lacio), Marko Materaci (Inter).

Kakav tim!


tagovi

Alberto Đilardino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara