Nikola Jojić i Lazar Romanić na duelu Železničar – Mladosrt (© Star sport)
Nikola Jojić i Lazar Romanić na duelu Železničar – Mladosrt (© Star sport)

Kakav posao lučanske Mladosti: Prodala Jojića za 1.400.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 13:19

Mladi vezista se seli u Englesku, u opticaju pozajmica do kraja sezone

Veće staraca i dva mlada asa. Tako smo posle premijerne pobede u novoj sezoni okarakterisali sastav Mladosti, s obzirom da u kadru ima veliki broj fudbalera u četvrtoj deceniji života i dvojicu talentovanih dečaka, sposobnih da joj potpišu slavlje u Pančevu. Uroš Sremčević je efektno pogodio mrežu Železničara, da bi novaliju u Mozzart Bet Superligi dotukao Nikola Jojić i time dodatno podigao cenu, koja je na kraju došla do 1.400.000 evra.

Upravo toliko će klub iz Lučana prihodovati za jednog od najvrednijh igrača ekipe, pošto je utanačen njegov odlazak van granica Srbije. I to u Čempionšip, jer će njegova naredna destinacija biti Stouk. Takvu informaciju plasirao je Sportklub, uveravajući da je posao pred realizacijom i da će 19-godišnji ofanzivni vezni uskoro put Ostrva.

Izabrane vesti

Ostaje dilema u kom aranžmanu. Jedna mogućnost podrazumeva da Nikola Jojić odmah zaduži dres člana Čempionšipa, a druga, možda i realnija, koja bi više pogodovala ekipi trenera Igora Savića, da do kraja tek započete sezone ostane na pozajmici u Dragačevu.

Na kraju krajeva, takav dogovor je postignut sa Siti grupom, prilikom prethodne velike prodaje Mladosti. Prošle godine još jedan igrač sredine terena Đorđe Gordić je potpisao za pomenuti konglomerat, a onda je ostavljen u Mladosti, posle čega je prosleđen na pozajmicu belgijskom Lomelu.

Što se tiče Jojića, i sam je bio na radaru Siti grupe. Šuškalo se da bi karijeru mogao da nastavi na teritiriji Francuske (Troa) ili Belgije (Lomel), da bi presudila finansijski unosna ponuda Stouka. Iz kategorije onih koje se ne odbijaju.,



tagovi

Mladost LučaniNikola JojićTransferiLetnji prelazni rok 2023Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara