Florin Tanase (©Shutterstock)
Florin Tanase (©Shutterstock)

Kako bez najboljeg igrača i strelca?

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 09:40

Denis Man napustio FCSB u rekordnom transferu u rumunskom fudbalu. Gigant iz Bukurešta u borbu za titulu bez duše tima. Poli Jaši ostao bez trenera posle lošeg niza

Fantastična polusezona Denisa Mana u dresu rumunskog giganta FCSB-a nije mogla da ostane nezapažena klubovima iz najjačih liga. Najbolji igrač rumunskog šampionata, duša tima iz Bukurešta, za rekordnih 13.000.000 evra plus bonusi od 2.000.000, prešao je u Parmu koja će grčevito da se bori za osptanak u Seriji A.

Koliki je to hendikep za lidera rumunske Lige 1 govori podatak da je 22-godišni Man sa 14 golova bio i najbolji strelac šampionata naših istočnih suseda.

Izabrane vesti

FCSB danas (19.15) na Nacionalnoj areni u prestonici dočekuje "fenjeraša" Poli Jaši koji je prethodne nedelje ostao bez trenera. Smenjen je Danijele Pančuu posle serije loših rezultata. Poslednji trening tima pred put u Bukurešt vodio je Adrijan Keresi, trener omladinaca. On će biti na klupi gostiju koji nisu pobedili još od 20. decembra.

Nekadašnji šampion Rumunije (poznatiji kao Steaua) u poslednje vreme posrće, ali je ostao na čelu šampionata posle remija (1:1) najbližeg pratioca, šampiona Kluža u sredu protiv Astre iz Đurđa. FSCB je ostao bez Mana, ali je istog dana doveo hrvatskog napadač Anta Vukušića, nekadašnjeg igrača Olimpije iz Ljubljane. On će pojačati konkurenciji Florinelu Komanu, Oktavijanu Popesku i Florinu Tanaseu.

Umesto Mana po desnoj strani terena igraće Olimpiu Morutan. Zbog povrede nije igrao na početku godine, ali se očekuje da bude u startnoj postavi FCSB-a danas protiv Poli Jašija. On je na 14 mečeva u dresu rumunskog giganta postigao tri gola i imao osam asistencija.

FCSB je veoma efikasan na svom terenu. Na devet utakmica postigao je 27 golova (tri po meču). Ima osam trijumfa i samo remi. Odoleo je jedino Sepsi (1:1) krajem prošle godine. Poli Jaši je slab gost. Jedino je gora Uta iz Arada. Gosti su vezali tri poraza u Ligi 1.

Domaćin će biti silno motivisan da se revanšira Jašiju za poraz u prvom delu sezone, kada je bilo čak 5:2. Na poslednjih pet utakmica ova dva tima bilo je tri ili više pogodaka.


tagovi

FCSBSepsiRumunija 1Gaz MetanVoluntariKSMS Jaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara