Džastin Klajvert (©Reuters)
Džastin Klajvert (©Reuters)

Kako ćeš u Premijer ligu kad nisi ni za Seriju A?! Klajvertov transfer u Fulam propao zbog Bregzita i radne dozvole

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 12:28

Mitrović ostaje bez već viđenog saigrača

Mi u Srbiji smo se odavno navikli, ali dok je Velika Britanija bila članica Evropske unije Holanđani o radnoj dozvoli nisu morali ni da razmišljaju. Nakon Bregzita, odnosno odluke ostrvljana da napuste EU, fudbaleri će to naučiti na teži način. Već ugovoreni transfer Džastina Klajverta u Fulam propao je zbog toga što sin legendarnog Patrika nije uspeo da dobije britansku radnu dozvolu.

Nije pomoglo slavno ime, pa čak ni 27 prvenstvenih utakmicu za Nicu u pohodi na peto mesto u francuskoj Ligi 1 prošle sezone. Klajvertu je, prenose lokalni mediji, presudilo to što ga je poslednje dve sezone Roma slala na pozajmice, prvo u Lajpcig, tamo čak i nije bio standardan, potom i u Nicu.

Izabrane vesti

A ako nisi dovoljno dobar za Romu i Seriju A, verovatno je rezon nadležnih organa, kako onda da igraš Premijer ligu?

Koje god da je objašnjenje, ugledni Atletik javlja da je Fudbalski savez Engleske već presudio i tako upropastio višenedeljni Fulamov trud da dovede Klajverta u London. Trebalo je da stigne na pozajmicu, a da Fulam može da ga otkupi za nekih 12.000.000 evra.

Sada je sve propalo. Fulam će svakako pokušati da finalizira dolaske Vilijana i Levina Kurzave, ali je pitanje da li u narednih 36 sati može da dovede zamenu za Klajverta. Šta tek reći za njega, zbog najavljenog odlaska u Englesku Žoze Murinjo ga je već precrtao u Romi pa sada ima dan i nešto više da pronađe klub u kome će igrati, barem na pozajmici.



tagovi

Džastin KlajvertLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara