Kako igra Edmund Ado u Spartaku?

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.23. | 10:11

Reprezentativac Gane se nije istakao u prva tri kola, ali bio više nego solidan na gostovanju u Bačkoj Topoli

Dobila je Crvena zvezda pojačanje u liku Argentinca Aleksa Viga, doveo je Partizan Kolumbijca Kolorada, ali je subotički Spartak odradio najintrigantniji posao u zimskom prelaznom roku, pošto je uspeo da potpiše reprezentativca Gane Edmunda Ada. Dve godine je Crvena zvezda kružila oko doskorašnjeg člana Šerifa, ali je mladi vezista odlučio da karijeru nastavi na Gradskom stadionu, pošto je jednostrano raskinuo ugovor sa prvakom Moldavije.

I dalje ima onih koji tvrde da je Edmund Ado samo na proputovanju kroz Suboticu, i da će već u junu, ako dobije spor sa Šerifom pred organima FIFA, pojačati redove crveno-belih uoči učešća u Ligi šampiona. Dobio je Edmund Ado šansu da se u potpunosti rehabilituje u redovima Spartaka i igra bez pritiska, pošto je zbog spora sa Šerifom i sukoba sa upravom kluba napravio dugu pauzu. Pre nego što je potpisao ugovor sa Spartakom Ado je poslednji meč odigrao 14. maja 2022. godine u pobedi protiv Svintula (2:0).

Izabrane vesti

Jasno je da je duga pauza ostavila traga i da zadnji vezni rođen 2000. godine u Akri nije mogao odmah da podseti na one dane kada je u kvalifikacijama za Ligu šampiona „pojeo“ vezni red Crvene zvezde i Dinama, potom i bio jedan od najboljih igrača Šerifa u senzacionalnoj pobedi nad Realom u Madridu (2:1). Posebno što Ado poslednjih godinu dana i nije bio fokusiran na teren, više se bavio mogućnošću da na bezbolan način pojača redove Crvene zvezde.

Bio je neizostavni član tima Ljubiše Dunđerskog u prva četiri kola prolećnog dela prvenstva Mozzart Bet Superlige Edmund Ado. Utisak je prosečan, ali forma nesuđenog veziste Crvene zvezde ima tendenciju uspona. Promenio je Edmund Ado okruženje, zemlju, kao i kofiguraciju tima. Doskora je bio član dominantnog tima, koji gazi rivale u Moldaviji, dok se u Srbiji suočio sa novim zahtevima. Za Spartak je jedino važno da opstane u Mozzart Bet Superligi.

Ado je na početku srpske odiseje imao velike probleme. Posebno se to videlo u debiju protiv Čukaričkog, koji je Spartak lagano izgubio na Gradskom stadionu (1:3). Imao je Edmund Ado jedno ključno dodavanje, ali je utisak svih bio da je izgubio duel sa zadnjim veznim Brđana Sisokom.

Nije se Ado istakao ni na gostovanju u Ivanjici sedam dana kasnije, mada na stadionu Javora jedva da je bilo elementarnih uslova za igru. Imao je mladi Afrikanac skroman Instat indeks (184), uz 55 posto dobijenih duela.

Skroman je bio i protiv Partizana. Svi koji su pratili duel Plavih Golubova i tima Gordana Petrića videli su da Edmund Ado nije bio dovoljno aktivan u oba pravca. Imao je i nekoliko pogrešnih poprečnih lopti, što se može opravdati dugom pauzom. Mada i pored svega nabrojanog Ljubiša Dunđerski ima veliko poverenje u Afrikanca. I dalje ga maksimalno koristi, a Ado je počeo da mu vraća na gostovanju TSC-u na kojem su Subotičani stigli do prvog prolećnog boda (2:2).

Podsetio je, bar povremeno, Edmund Ado na evropska izdanja. Upravo je bivši član Šerifa, za koga je Midtjiland prošle zime nudio dva miliona evra, pokupio ničiju loptu u drugom poluvremenu i inicirao situaciju za penal i izjednačenje. Delovao je mnogo svežije u odnosu na ranije utakmice i uz Petra Stanića bio najbolji igrač gostiju. Bilo je i ispadanja, ali i nekoliko čisto dobijenih duela sa Lukom Ilićem.

Imao je Edmund Ado na tom meču pet čistih startova na loptu, i 59 posto dobijenih duela. Mnogo je bio precizniji i kada su u pitanju dodavanja. Imao je 74 posto tačnih pasova, tri puta je uspeo da dugim dodavanjima promeni stranu.


tagovi

Edmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara