Kako je Enrike svojom arogancijom oterao Čelsi i Arsenal

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 13:15

Španac i dalje bez angažmana...

Bez obzira na to šta se danas dogodi u finalu FA kupa, Antonio Konte vodiće Čelsi po poslednji put u ovom mandatu.

Ciklus italijanskog stručnjaka na klupi Plavaca došao je do kraja, a poslednjih meseci odnosi kluba i čoveka koji je doneo poslednju titulu Čelsiju postali su ozbiljno zategnuti. Njihovom sređivanju nimalo nisu pomogli stalni razgovori Čelsijeve vrhuške s potencijalnim zamenama, o čemu se piše i šuška poslednjih meseci.

Izabrane vesti

Opet, ni Konte nije spreman da ostane u klubu gde je direktorka Marina Granovskaja, inače desna ruka Čelsijevog vlasnika i ruskog milijardera Romana Abramoviča, preuzela vođstvo nad brojnim sektorima, uključujući i sportski. Nije tajna da je Granovskaja vedrila i oblačila u vođenju transfer politike kluba, te da je određene igrače dovodila i prodavala po svojoj, ali i Romanovoj želji.

Čelsi je poslednjih meseci najviše razgovarao najviše sa Luisom Enrikeom, međutim razgovori su doživeli (ne)očekivan slom. Zašto ovako dvosmislena konstatacija? Zato što je, navodno, presudnu ulogu u prekidanju svih pregovora sa Špancem imala njegova karakterna osobina - arogancija.

Španski dnevni list Marka tvrdi da je tokom sastanaka u januaru i februaru postojalo čvrsto uverenje da će do saradnje doći. Međutim, u klupskom vrhu pročulo se da je Enrike tokom svih razgovora delovao previše nadobudno, arogantno i da su kontakti počišćeni u stranu kao da ih nije ni bilo.

Upućeni izvori čak i tvrde da je Enrike to namerno uradio jer nije osećao da bi u Čelsiju mogao da dobije šansu kakvu želi. Takođe, isto je postupio i tokom kasnijih pregovora sa Arsenalom da preuzme klupu od Arsena Vengera. Jednostavno, nije osećao da je taj profil trenera koji bi trebalo da nasledi Profesora posle dvodecenijske vladavine.

Zbog toga je Enrike, navodi se, od Čelsija i Arsenala tražio basnoslovne uslove - veliku platu, ogroman budžet za rekonstrukciju tima i šira ovlašćenja...

Upravo zato Enrike ne želi da ulazi u priču sa dva londonska velikana dok se stvari unutar klubova ne poprave drastično.

Foto: Action images


tagovi

Luis EnrikeLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara