Kako Jokanović i Milivojević vide Zvezdine šanse večeras i po čemu je to Liverpul poseban...

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.10.18. | 09:44

Srbi iz Premijer lige slažu se da su Redsi apsolutni favorit

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Liverpula)

Crvena zvezda će posle skoro deset godina imati okršaj sa timom koji je po svemu prva klasa evropskog fudbala. Ona najviša. PSŽ je jak, glamurozan, ali sa sobom ne donosi taj šmek tradicije i istorije koju ima Liverpul kao velikan svetskog fudbala.

Izabrane vesti

Pored tradicije i istorije, Liverpul ima i ogroman kvalitet koji ga je prošle sezone doveo do finala Lige šampiona. A u Premijer ligi ga učinio jednim od glavnih favorita za osvajanje titule.

O kakvom je timu reč i kakve su Zvezdine šanse, razgovarali smo sa Slavišom Jokanovićem i Lukom Milivojevićem, našim ljudima u Premijer ligi i Liverpulovim protivnicima.
„Zvezdi će biti teško, to je svima jasno. Bilo joj je teško i u prve dve utakmice, biće im i u preostale četiri, ali sigurno da će izaći za nekoliko meseci kao bolji igrači i bolja ekipa i sa više iskustva nego što su imali početkom leta. Sve to treba posmatrati sa pozitivnog gledišta“, kaže nam Slaviša Jokanović.

Kako igrati protiv Liverpula? Gde tražiti šansu?
„Jako je bitno dobro otvoriti utakmicu. Prvih 20 minuta ili pola sata protiv njih mogu da budu ključni. Oni kidišu od samog starta, igraju takav fudbal, pogotovo u atmosferi na stadionu. Uopšte ne valja kada ti rano daju gol jer onda dobijaju na samopouzdanju i jure drugi, treći, četvrti... Neka šansa je da se napravi dobra defanzivna postavka i da se koristi svaka moguća prilika da ih ugroziš iz kontranapada“.

Podseća Jokanović da je slično iskustvo imao kada je sa Makabijem ostvario iznenađujući plasman u Ligu šampiona.
„Bili smo u grupi sa Čelsijem, Portom, kijevskim Dinamom. I nismo mogli, nismo bili konkurentni. To takmičenje je za nas bilo kao što je Zvezdi sada“. 

Luka Milivojević kao neko čije će srce jače kucati večeras zbog Zvezde, ali i kao neko ko zna snagu Liverpula, stavlja stvari u realan kontekst.
„Realno, Liverpul je priča za sebe. Igraš protiv igrača koji su igrali finale Lige šampiona. Preteško je igrati protiv takvih ekipa. O tome sam baš pre neki dan pričao sa saigračem Mamaduom Sakoom, koji je igrao tamo. Pričali smo i sa našim golmanom, Špancem Visenteom Guaitom, objašnjavao sam mu koliko je lepo igrati u Liverpulu. Vrhunski stadion, vrhunski uslovi. I onda odeš tamo i ne pipneš loptu 15 puta. A došao si da baš tamo pokažeš koliko znaš, koliko možeš. Jednostavno, protivnik ti ne dozvoljava“, kaže Milivojević za MOZZART Sport.

Postoji li neki način?
„Ne bih da dajem savete. Zvezda jedino što može da pokuša jeste da se brani. I da se opredeli za igru na kontranapade. Da stavi tri ili četiri ekstremno brza igrača napred i da pokuša da ih ugrozi. U svakoj drugoj situaciji to je ekipa koja te kažnjava na prvu grešku“.

Kao posebnu opasnost Milivojević otkriva jedan detalj iz Liverpulovog načina igre.
„To je ekipa koja je u Premijer ligi najbolja na prvu oduzetu loptu. Znači, kada oni izgube loptu, odmah ti je oduzimaju i lopta ide u dubinu, sledi kazna. To je nešto u čemu je Liverpul najjači u ligi“.  

Foto: Action Images


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara