Napadač Kostarike Venegas
Napadač Kostarike Venegas

Kako protiv Kostarike? Pokazali su nam Englezi večeras (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.06.18. | 22:52

Prvi rival Srbije na Mundijalu glatko poražen u Lidsu sa 2:0

Da li treba da se plašimo Kostarike uoči premijere na Mundijalu u Rusiji? Definitivno ne. A da li treba da je poštujemo? Treba, jer je večeras pokazala da je tvrd orah, da je voćka čudnovata i da bi neko na njoj mogao da polomi zube. Bilo bi dobro da to ne budemo mi... 

Izgubili su Kostarikanci na Eland Roudu u Lidsu od Engleske sa 2:0, nisu se proslavili igrom, niti ozbiljno zapretili Gordom Albionu za 90 minuta, ali... Ima nešto đavolski nezgodno u tom fudbalu koji forsira selektor Oskar Ramirez.

Izabrane vesti

Brane se sa petoricom pozadi, organizovano, borbeni su, umeju da umrtve igru, da je učine bez šansi i tako da ubiju želju za fudbalom, a onda da probaju da vas iznenade, kazne kiks na brzinu i matiraju vas. Večeras im se u timu nije pojavio ni prvi napadač Brajan Ruiz, a možda je selektor hteo i da sakrije neke karte.

Englezi im to večeras nisu dozvolili, na vreme im je Rašford spakovao gol u 13. minutu i to prelep, kada ni maestralni Kejlor Navas nije mogao ništa posle udarca sa distance. U većem delu meča Kostarikanci su bili defanzivno besprekorni, a čak i kada su Englezi stvarali izgledne prilike, istakao se golman Reala koji je potvrdio da je jedan od ubedljivo najboljih u ovom timu.

Ništa nije Navas mogao ni u 76. minutu kada je posle lepe akcije i asistencije Dele Alija rezervista Deni Velbek postavio konačnih 2:0. Ono gde su Kostarikanci bli večeras nedorečeni bio je napad. Za 90 minuta stvorili su samo jednu izglednu šansu i to u prvom poluvremenu kada je Venegeas solidno šutirao i dobro zagrejao dlanove Džordana Pikforda.

Englezi su večeras najčešće pretili iz prekida, a nekoliko izglednih šansi propustili su njihovi defanzivci Hari Megvajer i Fil Džons. Evidentno je da je Geret Sautgejt pronašao solidnu formulu u formaciji sa trojicom pozadi, pošto je Engleska delovala jako lepo večeras iako je igrala sa kombinovanim sastavom.

Ostaje nam da se nadamo da je stručni štab Orlova proučio način na koji su Ostrvljani večeras nadmudrili tvrde Kostarikance. Strpljenje i koncentracija, to je recept i za premijerni okršaj u Samari koji je na programu 17. juna.

Naredna proba uoči Svetskog prvenstva Kostarikance očekuje u ponedeljak uveče u Briselu protiv Belgije.


ENGLESKA - KOSTARIKA 2:0 (1:0)
/Rašford 13, Velbek 76/

Stadion: Eland Roud
Gledalaca: 30.000
Sudija: Kimura (Japan)

ENGLESKA (3-1-4-2): Batland (od 65. Poup) - Džons (od 56. Kejhil), Stouns, Megvajer - Henderson (od 64. Ali) - Aleksander-Arnold (od 65. Tripije), Loftus-Čik (od 79. Lingard), Delf, Rouz - Vardi (od 60. Velbek), Rašford. 
KOSTARIKA (3-4-3): Navas - Mejnli, Gonzales, Kalvo - Gamboa (od 72. Smit), Guzman Perez (od 69. Teheda), Borhes, Ovijedo (od 60. Matarita) - Venegas (od 60. Bolanjos), Urenja, Kembel.


  Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija Kostarikereprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara