Kako su igrali Zvezdini reprezentativci? Borjan kapiten, Radonjić asistirao, ali nije probio barijeru

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.03.18. | 13:21

Joveljić postigao gol za omladinsku reprezentaciju

Danas ili najkasnije sutra trener Crvene zvezde Vladan Milojević trebalo bi da ima kompletan tim na okupu i da zvanično započne pripreme za gostovanje u Lučanima. Lider Superlige imao je brojne predstavnike u brojnim reprezentativnim selekcijama.

Prema izveštaju kanadskih medija najbolji utisak ostavio je Milan Borjan. Prvi golman Crvene zvezde sa kapitenskom trakom na ruci predvodio je selekciju Kanade protiv Novog Zelanda. Imao je nekoliko zapaženih intervencija i doprineo je da Crveni slave protiv Novog Zelanda (1:0). Srbin iz Knina je dobio mnogo pohvala, a sada će imati dovoljno vremena da se odmori pošto zbog kartona neće braniti u Lučanima.

Izabrane vesti

El Fardu Ben se javio selektoru Komorskih Ostrva, ali nije učestvovao u remiju protiv Kenije (2:2). Možda i razumljivo ako se zna da je pridošlica iz Olimpijakosa kuburila sa povredom.

Dobru minutažu imao je i standardni desni bek Filip Stojković u selekciji Crne Gore. On je igrao svih 90 minuta u vremiju protiv Kipra (0:0), dok je sinoć u Podgorici protiv Turske dobio šansu u drugom poluvremenu umesto člana Lacija Adama Marušića.

Povreda je odvojila Vujadina Savića od debija za A reprezentaciju Srbije. Međutim, crveno-beli su imali mnogo predstavnika u mlađim reprezentativnim selekcijama.

U mladoj reprezentaciji Srbije Nemanja Radonjić je odigrao 180 minuta protiv Gibraltara i Italije. Dva puta je asistirao u takmičarskom meču protiv nejakog Gibraltara, ali nije uspeo da probije barijeru realizacije. Pogodio je stativu na pomenutom meču, dok je protiv Italije imao nekoliko zapaženih prodora. Opet bez realizacije.

Uroš Račić je odigrao 81 minut na Giberltaru, potom je u Novom Sadu zamenio Vukašina Jovanovića sredinom prvog poluvremena. Bez konkretnog učinaka.

Luka Adžić je dobio malo minuta. Ušao je u finišu susreta sa Italijom.

Jedini gol među Zvezdinim predstavnicima postigao je Dejan Joveljić. On je posle svega 60 sekundi na terenu zatresao mrežu Šveđana i doprineo trijumfu u takmičarski nevažnoj utakmici protiv Švedske (3:2). Pre toga je igrao 60 minuta u porazu od Rumunije (0:4), dobio je šansu i protiv Ukrajine.

U strelce se upitao u Jug Stanojev, momak koji skuplja minute u Grafičaru. Solidnu minutažu među omladincima su imali i Luka Ilić i Veljko Nikolić i Aleksa Terzić.

Za kadetsku selekciju Srbije igrali su Strahinja Eraković i Ivan Ilić i proslavili plasman na Prvenstvo Evrope.


tagovi

Milan BorjanNemanja RadonjićVujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara