Suarez i Grizman će danas voditi glavnu reč
Suarez i Grizman će danas voditi glavnu reč

Kako to čudno zvuči? Rivali, a ne neprijatelji...

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.07.18. | 09:59

A ulog je ni manje ni više nego polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji

Urugvaj i Francuska prvi put u Rusiji. Ulog je veliki, polufinale Svetskog prvenstva, a jedina dilema pred okršaj dva sjajna tima u Nižnjem Novgorodu je - hoćemo li videti gol? Jer, tradicija kaže da, kada godi igraju ovi rivali, nemamo prilike da uživamo u majstorijama i lepim potezima, pa je tako na prethodnih met međusobinih utakmica zabeleženo četiri remija od po 0:0 i jedan trijumf Južnoamerikanaca (1:0, strelac Sarez) pre pet godina u prijateljskoj utakmici.

Dva puta su igrali na mundijalima do sada i oba puta je bilo bez golova. Današnji okršaj biće i prilika da se obnove dva prijateljstva. Antoan Grizman i Lukas Ernandez naćiće se naspram saigrača iz Atletika Dijega Godina i Hozea Himeneza, dok bi i napadači PSŽ-a Kilijan Mbape i Edinson Kavani mogli da ukrste koplja. Istina, pod uslovom da se najbolji fudbaler Urugvajaca oporavi posle povrede zadobijene na meču s Portugalijom.

Izabrane vesti

Obe selekcije igraju sjajno na šampionatu i bez poraza su dospele do četvrtfinala. Urugvaj je dobio sve četiri dosadašnje utakmice uz samo jedan primljeni gol, dok su Galski petlovi u spektakularnom okršaju sa sedam golova izbacili Aregenitnu u prethodnoj rundi (4:3).

Plan Urugvaja se zna - peta uzastopna pobeda što bi bio i rekord na Mundijalu. Južnoamerikanci su svesni jačine narednog protivnika, ali selektor Oskar Tabarez neće odustati od standardne formacije 4-4-2. Jedina je dilema da li će moći da uvrsti od starta povređenog Edinsona Kavanija, a ako to ne bude slučaj, Kristijan Stuani bi trebalo da bude u timu od početka u tandemu sa Luisom Suarezom.

MOZZART KVOTE
SVETSKO PRVENSTVO - SPECIJALI

Selektor Urugvaja kaže da je ovaj duel za njega poseban.
"Kulturološki, gajim veliki respekt prema Francuskoj. Išao sam u njihovu školu, to je bio i prvi jezik koji sam naučio posle španskog, a i Urugvaj je protiv Francuske osvojio prvu međunarodnu titulu na Olimpijadi 1924. godine. Dok sam radio u FIFA naučio sam dosta u njihovim fudbalskim akademijama. Francuzi su mi bili uzor sa sjajnim igračima poput Anrija ili Anelke. Posetio sam i njihov kamp, naučio dosta toga što nam je kasnije pomoglo da unapredimo fudbal u Urugvaju. Zato u današnjem meču imamo velikog rivala na terenu, nikako neprijatelja", izjavio je Tabarez.

MOZZART KVOTE
Urugvaj šampion sveta - kvota 25,00

Francuska, koja nema više AnrijaAnelku, opet ima dobar tim koji želi do samog kraja na ovom Mundijalu. Cilj sjajne selekcije Didijea Dešana je da nastavi seriju od devet utakmica bez poraza u okršajima sa tmovima iz Južne Amerike na svetskim prvenstvima. Galski petlovi su se prethodnih nekoliko dana u svojoj bazi u Istri (ruskoj ne hrvatskoj) pripremali fizički, psihički i taktički za ono što ih očekuje, a to je okršaj sa tvrdim rivalom.

Smiren i fokusiran po običaju selektor Dešan je ipak izrazio bojazan da bi njegov tim teško mogao da se vrati u meč ukoliko bi prvi primio gol.
"Bilo bi to gotovo nemoguće za nas jer se radi o taktički sjajnom protivniku. Zato moramo da vodimo računa. I mislim da su Uruguvajci opasni bez obzira na to da li će Kavani igrati ili ne", izjavio je francuski selektor.

Njegova jedina dilema je ko će zameniti suspendovanog Bleza Matuidija. Prema navodma francuskih medija to bi trebalo da bude vezista Bajerna Korentan Toliso, dok će Nabil Fekir po svoj prilici ponovo vrebati priliku sa klupe za rezerve.

MOZZART KVOTE
Francuska šampion sveta - kvota 6,00

Okršaj četvrtfinala u Nižnjem Novgorodu počinje od 16 časova, a pravdu će deliti Argentinac Nestor Pitana, čiju je selekciju Francuska izbacila u osmini finala.


URUGVAJ - FRANCUSKA (16.00, RTS)

Stadion: Nižnji Novgorod
Kapacitet: 43.319
Sudija: Nestor Pitana (Argentina)

URUGVAJ (4-4-2): Muslera - Kaseres, Himenez, Godin, Laksal - Nandez, Toreira, Vesino, Bentankur - Suarez, Kavani (Stuani).

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris - Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez - Kante, Pogba - Mbape, Grizman, Toliso - Žiru.


PAROVI ČETVRTFINALA SVETSKOG RPVENSTVA

Petak
16.00: (4,10) Urugvaj (3,10) Francuska (2,05)
20.00: (2,15) Brazil (3,35) Belgija (3,50)

Subota
16.00: (4,20) Švedska (3,20) Engleska (2,00)
16.00: (3,60) Rusija (3,00) Hrvatska (2,25)

Foto: Action Images


tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija UrugvajaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara