Kako vlada Veliki šef: Ima pravo veta na transfere veće od 25.000.000 evra, sklonio Bracu, počistiće i Rumenigea

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 14:34

Uii Henes i umešnost pobeda na izborima

Veliki šef. Tako su nemački mediji krstili Ulija Henesa. Ne od juče, međutim, sinoć je i zvanično potvrđeno da će aktuelni predsednik Bajerna ostati u Minhenu bar do 2022.

Henes je u utorak veče odneo pobedu na izborima za predsednika Nadzornog odbora, tako što je dobio novi četvorogodišnji mandat, a to suštinski znači da uveliko priprema teren za predsedničke izbore zakazane za zimu naredne godine. Kako sad stoje stvari i koliku podršku uživa na Alijanc areni, 66-godišnji funkcioner će nastaviti vladavinu započetku još 1979. godine, kad je po okončanju igračke karijere postao komercijalni direktor.

Izabrane vesti

Funkcija predsednika Nadzoronog odobra u praksi znači da će Henesčak i za slučaj da ne dobije novi mandat na predstojećim predsednički izborima – moći da se pita za sve transfere. Nova pozicija mu omogućava kontrolu u prelaznim rokovima, tako što će imati pravo veta za svaki transfer veći od 25.000.000 evra (uključujući i plate igrača), kao i za one za koje proceni da mu nisu po volji.

Dalje, to znači da je uloga sportskog direktora Hasana Salihamidžića marginalizovana. Braco će i dalje moći da pregovara oko dolazaka pojačanja, ali stvarna moć biće u rukama Henesa, čija će biti poslednja.

Još nešto: na ovaj način Uli Henes je potpuno u drugi plan potisnuo i Karla Hajnca Rumenigea, aktuelnog izvršnog direktora Bajerna, koji se najčešće pominjao kao eventualni protivkandidat na izborima. Ako nastavi sa ovakvom logistikom, niko mu neće moći ništa narednog novembra, pa nije ni čudo što već pokušava da privoli u Bavarsku Olivera Kana i pripremi za preuzimanje funkcije upravo od Rumenigea, na kraju 2021.

Tipuj za dres Ajntrahta i bonus...

FOTO: Reuters


tagovi

Bajern MinhenUli Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara