Kakvog igrača dobija Juventus: Adžo je miks Džerarda, De Brujnea, Belingema i Jugovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 08:44

Trener Budućnosti Mladen Milinković o karakteristikama 17-godišnjeg veziste

Mora da vredi kad ga je zapazio Juventus. I kupio. Za ne baš mali novac. Navodno, 5.000.000 evra će koštati odlazak Vasilija Adžića iz Budućnosti u Torino, te iako način isplate varira od medija do medija – pojedini uveravaju da iznos stiže u celosti, drugi kažu da će Podgoričani zaraditi u cugu 3.000.000 evra, a dodatna 2.000.000 u vidu bonusa – jedno je sigurno: zbog maloletnog fudbalera su se uskomešale strasti u više država.

Kako u Italiji, gde će igrati, tako i u Crnoj Gori, gde je oblikovan, a realno i u ostalim zemljama regiona ovaj transfer (trebalo bi da bude ozvaničen posle Božića) privlači pažnju. Zato je interesantan i ovdašnjoj javnosti, koja je često kritički raspoložena prema najvećim klubovima, pitajući se kako Crvena zvezda i(li) Partizan nisu ugrabili Adžića.

Izabrane vesti

A i kako će, kad su morali da se takmiče sa platežno daleko moćnim kupcima.

„U potpunosti sam saglasan sa onim što je rekao naš sportski direktor Andrija Delibašić, a to je da je Adžo nešto najlepše što smo videli u crnogorskom fudbalu u poslednjih 15 godina“, u razgovoru za torinski Tutosport podseća trener Budućnosti, Mladen Milinković, na reči nekadašnjeg špica Partizana za naš portal kad je letos nagovestio da će Vasilije stopama Stevana Jovetića.

Teško je na početku karijere prognozirati dokle će stići, hoće li se kao kapiten reprezentacije oprobati u svih pet najjačih liga Evrope, ali poseduje nešto što ga izdvaja u poređenju sa generacijom i čime podseća na Jovetića.

Veoma je jak. U svakom smislu. Počevši od glave, mozga, mentaliteta. Razgovaraš sa njim i posle najviše dva minuta shvatiš koliko je zreo, koliko se razlikuje od mnogih vršnjaka koji su se samouništili čim su zaradili prve važne pare kao fudbaleri... Vasilije ima samo 17 godina star, ali razmišlja kao 28-godišnjak...“

Milinković se letos vratio u Podgoricu i odmag shvatio kakav biser ima pred očima. Poverio mu je ključeve sredine terena i mahom zahvaljujući Adžiću Budućnost zimuje na čelu tabele.

„Toliko je dobar da sam mu, u dogovoru sa Delibašićem, dao više slobode na terenu kako bi u potpunosti oslobodio svoj veliki talenat. Normalno, ne radite takve stvari sa tinejdžerom, ali on je dovoljno dobar da to zasluži“.

Pošto stranci vole da porede, da se pitaju koje visne može da dostigne budući fudbaler Juventusa, tako su pitali i Milinkovića da nacrta foto-robot Vasilijevih mogućnosti.

„Ima dosta veština, od više fudbalera po malo. On je sjajan vezni igrač, hitar, dobar s loptom, izvanrednog pasa. Za mene mešavina Stevana Džerarda, Kevina de Brujnea, Džuda Belingema i Vladimira Jugovića“, napomenuo je trener Budućnosti.

Dovoljno da Tutosport na naslovnici strani „okački“: „Adžić, četiri u jedan“.


tagovi

Budućnost PodgoricaMladen MilinkovićVasilije AdžićJuventusSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara