De Rosi (© Reuters)
De Rosi (© Reuters)

Kapiten budućnosti, trener sadašnjosti: Danijele De Rosi seda na klupu Palerma

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.08.22. | 22:56

Prvi samostalni angažman u karijeri

Izgleda da je došlo vreme da se Danijele de Rosi oproba i kao trener. Čuveni italijanski vezista, koji je celu igračku karijeru proveo u Romi, glavni je kandidat da sedne na klupu Palerma, koji se nalazi u neočekivanim kadrovskim problemima neposredno pred početak nove sezone

Iako se iz Treće lige vratio u Seriju B, a zatim prodat Siti grupi – korporacija koja osim Mančester Sitija ima razgranatu mrežu na maltene svim kontinentima – klub sa stadiona "Renco Barbera" ostao je bez trenera, iako je Silvijo Baldini vodio ekipu tokom priprema.

Izabrane vesti

Klupa je trenutno upražnjena, a već u subotu bi na njoj morao neko da sedi, pošto tad sezona zvanično počinje za Palermo, gostovanjem Torinu u prvom kolu Kupa Italije. I svi u Palermu su ubeđeni da je De Rosi idealno rešenje.

Pogotovo zbog liderskih sposobnosti koje su ga, u vreme dok je Frančesko Toti još igrao za Romu promovisale kao „kapitena budućnosti“. Traka je bila kasnije, posle odlaska Totija u penziju, oko De Rosijeve mišice, a da ima ambiciju da se bavi trenerskim poslom nagovestio je kao član stručnog štaba Roberta Mančinija u selekciji Italije koja je 2021. postala prvak Evrope.

U međuvremenu je isticao da ga zanima samostalni angažman i deluje da je kucnuo čas za novo poglavlje u karijeri De Rosija.


tagovi

Danijele De RosiPalermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara