Kapiten Fjorentine pronađen mrtav

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.03.18. | 12:11

Odložen meč s Udinezeom

Strašna vest stiže iz Italije. Kapiten Fjorentine Davide Astori pronađen je mrtav u sobi hotela La di Moret u Udinama gde je Viola bila u karantinu pred utakmicu sa Udinezeom. Utakmica je naravno odložena, ali to je i najmanje bitno. O uzrocima smrti za sada se ne zna mnogo. Prema prvim informacijama u pitanju je srčani udar, a iskusni štoper je umro u snu. Navodno, našli su ga saigrači kada su razvalili vrata od sobe pošto se nije pojavio na doručku, niti se javljao na telefon.

Astori je imao 31 godinu. Pre samo dve nedelje postao je otac.

Izabrane vesti

Profesionalnu karijeru je počeo u Milanu, bio na pozajmicama u Picigetoneu i Kremonezeu pre no što ga je Kaljari uzeo 2008. godine. Za Rosonere nikada nije debitovao. Iz Kaljarija je otišao za Romu, potom i za Fjorentinu. Za reprezentaciju Italije debitovao je 2011. godine. Postigao je gol koji je na Kupu konfedereacija 2013. Azurima doneo treće mesto.
Fjorentina je strašno uzdrmana što mora da saopšti da je naš kapiten Davide Astori pronađen mrtav. Imajući u vidu užasnu, delikatnu situaciju, a pre svega poštovanje prema njegovoj porodici, molimo mediji da budu posebno osetljivi po ovom pitanju”.

Poznati italijanski novinar Tankredi Palmijeri prisetio se jedne zanimljive situacije od pre četiri godine.
"Bio sam na utakmici između Kaljarija i Juventusa i na tribinama video Dejvida Mojesa. Skautirao je Davidea Astorija. Uveče sam ga sreo na letu za Milan. Pitao ga: ’Jesi li video? Ideš li u Mančester junajted’. Rekao je: ’Da sačekamo, nikad ne znaš u životu’. Nije fer".

Pored utakmice između Udinezea i Fjorentine neće se igrati ni sudar Đenove i Kaljarija, koji je trebalo da počne u 12.30. Igračima je vest saopštena pre samog početka utakmice. Nekoliko fudbalera je odmah u suzama napustilo teren. Na Marasiju je objavljena samo Astorijeva fotografija. Publika mu je poslednji pozdrav uputila spontanim stojećim ovacijama. Nedugo potom, odložene su i sve ostale današnje utakmice, uključujući i Derbi dela Madonina između Milana i Intera.

Saučešće Astorijevoj porodici i Fjorentini među prvima su izrazili bivši saigrač iz Kaljarija i Rome Radža NajngolanErnan Krespo, Paulo Dibala, Fabio Kanavaro, Alesandro Lukareli, Havijer Pastore, Nuri Šahin, Frederik Kanute, Juventus, Roma, Vest Hem, madridski Atletiko, Udineze, Milan, Inter, Galatasaraj, Sevilja sindikat fudbalera FIFPro..

Foto: Action Images


tagovi

Davide Astori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara