Kapiten Kostarike: Kakav li je timski duh Srbije?

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 09:10

"To je veoma važno na Svetskom prvenstvu", kaže Brajan Ruiz

Izgleda da smo u svetu stekli status reprezentacije koja ima odlična imena, igrače koji nastupaju u najjačim evropskim ekipama, ali da nam nekada nedostaje zajedništva i tog takozvanog timskog duha. Takav utisak možemo da steknemo čitajući izjave kapitena prvog protivnika Srbije u grupi na Mundijalu - Brajana Ruiza.

Kapiten Kostarike kaže da je taj prvi meč najvažniji za njegov tim, kao i da će njegova reprezentacija glavne bitke za prolaz voditi protiv Srbije i Švajcarske, a da je Brazil najkvalitetniji sastav grupe E.

Izabrane vesti

Ruiz ističe iskustvo kao prednost Srbije zbog određenih igrača. Ali, i postavlja važno pitanje.
"Srbija ima veoma dobre igrače. Iako su skoro promenili trenera, igrači imaju dosta iskustva. Ne znam kakav im je timski duh? To je veoma važno na Svetskom prvenstvu. Ali, imaju veoma dobre igrače koji prave razliku. Tako da moramo da se potrudimo da oni ne odnesu prevagu".

Kaže da će Kostarika ići na trijumf, ali i zna da tako misle i Orlovi. I misli da će Kostariki biti teže posle onako dobrog prošlog Mundijala.
"Biće nam teže. Prvo, svi rivali će biti spremniji za nas zbog onoga što smo uradili pre četiri godine. A i zato što je grupa vrlo ujednačena, ne računajući Brazil koji je bolji. Ostala tri tima su vrlo slična. Ta tri tima će se boriti za mesto uz Brazil. Zato nam je prva utakmica protiv Srbije važna da je pobedimo, ali i Srbija svakako razmišlja isto. Važno im je da nas pobede da bi imali šansu da prođu grupnu fazu. Totalno smo fokusirani na taj prvi meč", rekao je Ruiz.

Ponovo se vratio na Svetsko prvenstvo u Brazilu gde je Kostarika stigla do četvrtfinala.
"To je bilo istorijsko učešće za nas. Propustio sam dva prvenstva pre toga, ali sam se pojavio kao kapiten i time sam bio počastvovan. Veoma sam srećan što sam bio deo te priče", rekao je Ruiz.

Srbija i Kostarika igraju prvi meč na Mundijalu u Rusiji 17. juna od 14 časova.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018Brajan Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara