Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Karagumruku bitniji opstanak u ligi od finala Kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 13:12

Trabzon brani prednost od 3:2 iz prvog duela polufinala

Fatih Karagumruk je u šampionatu Turske u borbi za ispadanje. U Kupu, međutim, Kara Kirmizi i dalje ima realne nade u veliki uspeh. Međutim, da bi to uradio, FKSK mora da nadoknadi minus protiv Trabzona u polufinalu, pošto je izgubio u prvom meču sa 3:2 pre skoro dve nedelje.

Domaćinima je kraj sezone u turskom prvenstvu mnogo važniji od Kupa. Ostaje, dakle, da se vidi sa kakvim će stavom Karagumruk da pristupi revanšu. U poslednjih 10 takmičarskih utakmica pred domaćom publikom, ekipa iz Istanbula je samo jednom izgubila. U međuvremenu, na osam prethodnih dvoboja sa Trabzonom, Fatih je samo jednom slavio.

Izabrane vesti

Karagumruk je za dlaku propustio da osvoji tri važna boda u ligi minulog vikenda. U susretu protiv Kajserija, direktnog konkurenta u borbi za oppstanak, FKSK je u prvom poluvremenu preokrenuo zaostatak od 1:0. Ipak, na kraju je došao samo do nerešenog rezultata 2:2.

19.30: (2,40) Karagumruk (3,50) Trabzon (2,90)

Samo dva boda dele Kara Kirmizi od mesta ispadanja tri kola pre kraja. Ovo čini predstojeću ligašku utakmicu protiv Galatasaraja još važnijom, posebno jer će Karagumruk u najgorem slučaju skliznuti u crvenu zonu ako izgubi predstojećeg vikenda.

U polufinalu se momci trenera Tolunaja Kafkasa hvataju u koštac sa ozbiljnim timom, a crno-crvenima je to prvi put da su u ovoj fazi Kupa. Ove kalendarske godine, Fatih je izgubio samo jednu od ukupno 10 takmičarskih utakmica pred domaćom publikom. Poslednji put su deklasirali Antaliju sa 4:1.

Trabzon je preživeo prvu utakmicu nepovređen. Bordo Mavililer je na svom terenu pobedio protivnika iz Istanbula sa 3:2 uprkos brojčanom zaostatku. Crnomorski klub je u međuvremenu vodio sa 3:1, ali je u završnoj fazi FKSK smanjio na 3:2.

Tim Abdulaha Avdžija je i dalje favorit za plasman u finale. U revanšu u Istanbulu, nerešen rezultat je dovoljan bordo-plavima da rezervišu dvoboj sa Bešiktašem za pehar. Teško je proceniti kako će trećeplasirani tim Superlige nastupiti u Kupu posle gorkog poraza u ligi, pošto je Trabzon u poslednje vreme izuzetno razočarao. Poražen je sa 3:1 od ekipe kao što je Samsun. Prednost u odnosu na pratioce poput Bašakšehira i Bešiktaša se smanjila na tri utakmice dana pre kraja sezone. Ipak, primarni cilj sezone ostaje treće mesto u ligaškom takmičenju, sa kojim crnomorski klub može da se plasira u Ligu Evrope u narednoj sezoni.

Trabzon je u prošlosti bio bez pobede protiv FKSK-a na gostovanju dva puta zaredom. Tim sa obale Crnog mora je u sezoni 2022/2023 čak izgubio u gostima od Karagumruka sa 4:1. U poslednja dva takmičarska duela Trabzon ne samo da je napustio teren kao pobednik, već je na ova dva sukoba postigao osam golova.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP TURSKE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Bešiktaš - Ankaragudžu 1:0 (0:0), prvi meč 0:0

/Muči 70/

Sreda

19.30: (2,40) Karagumruk (3,50) Trabzon (2,90), prvi meč 2:3

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeKaragumrukTrabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara