Alan (©Reuters)
Alan (©Reuters)

Karleto dobio željno iščekivano pojačanje: Alan na Gudisonu za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.20. | 19:53

U ugovor su uključeni i bonusi vredni 3.000.000 evropskih novčanica

Karlo Anćeloti ubacio je prvu, vrlo bitnu kockicu u Evertonov postojeći mozaik za sezonu koja nas očekuje. Alan je održao reč koju je dao Karletu, da je Gudison jedina moguća destinacija. Napoli i Everton postigli su dogovor po kojem će premijerligaš kasu kluba sa juga Italije napuniti sa 25.000.000 evra i još 3.000.000 na ime potencijalnih bonusa, a zakazani su i lekarski pregledi.

Karamele su pobedile konkurenciju vidu Borusije iz Dortmunda i Atletiko Madrida, ali činjenica je da su španski i nemački klub prestali da se pitaju bilo šta u trenutku kada se Alan zakleo na vernost treneru sa kojim je sarađivao dve sezone na San Paolu. Minula sezona pokazala je da Fabijan Delf nije bio dostojan naslednik Idrise Geja što je odmah upalilo lampice kod Anćelotija koji je odlično upoznat sa fudbalskim kvalitetima 29-godišnjaka. Kvarenje protivničkih napada, povezivanje linija, ključni pasovi - to je ono najupečatljivije što je momak iz Rijo de Žaneira radio na Apeninima, a isto se očekuje i u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Italijanski strateg zna da je završio ozbiljan posao, ali je isto tako svestan da će mu biti neophodan bar još jedan jak ulazni transfer kako bi se klub sa Gudisona u predstojećoj sezoni oprao od razočaravajućeg 12. mesta iz prethodne. A nameračio se na na jedno zvučno ime i prezime, na igrača čija karijera zahteva revitalizaciju. Hames Rodrigez je u Real Madrid stigao 2014. godine kada je na kormilu bio upravo Anćeloti, ideja je da majstora iz Kolumbije ponovo ima u svojim redovima.

To je recept kojim bi Everton mogao da stavi do znanja premijerligaškoj konkurenciji da neće biti samo statista kao što je to bio slučaj prošle takmičarske godine. Sa Alanom na sredini, Gilfijem Sigurdsonom, Hamesom i Rišalisonom ispred, odnosno Dominik Kalvert Luinom kao najbližem protivničkom golu, Everton bi svakom rivalu mogao da bude nagazna mina. Zato je sigurno da samo Alan neće biti dovoljan da se ostvare ambicije, a početne su svakako da plasman na kraju sezone ne bude lošiji od sedmog mesta. Jer ima Everton još nekoliko vrlo zanimljivih fudbalera u rotaciji, samo su im potrebne vođe koje će ih činiti kvalitetnijim.

 


tagovi

AlanLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara