©Reuters
©Reuters

Karvaljal je bivši, Braga zove Andreu Pirla

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.04.22. | 13:02

Idealna šansa za mladog stratega da oživi trenersku karijeru

Predsednik Brage Antonio Salvador neće preći preko eliminacije njegove ekipe od Rendžersa u četvrtfinalu Lige Evrope, pa tamošnja ABola piše da je portugalski klub već pokazao interesovanje za bivšeg trenera Juventusa Andreu Pirla.

Karlos Karvaljal nije uspeo da obezbedi već viđeni prolaz u polufinale drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, pošto je odigrao katastrofalno u revanšu na Ajbroksu, pa nije uspeo da odbrani minimalnu prednost iz prvog meča. Braga je ove sezone često kružila na granici između sjaja i očaja, što ju je na kraju koštalo razočaravajućeg rezultata u Glazgovu.

Izabrane vesti

Pirlo do sada jedini posao imao upravo u Juventusu. Staru damu je vodio od 8. avgusta 2020. godine do 28. maja prošle, na ukupno 52 utakmice i zabeležio učinak od 34 pobede, 10 remija i devet poraza. Juventus je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, ali to nije zadovoljilo apetite uprave kluba koja je potom postavila Masimilijana Alegrija, ali se situacija nije previše popravila, čak je u jednom trenutku delovala i mnogo lošije nego što je bila.

Sada se procenjuje da je Stara dama olako otpustila trenera kojem je predviđana dobra trenerska karijera. Nema sumnje da Braga predstavlja pravu šansu za legendarnog vezistu da ukaže Juventusu na greške, ali i da potpuno oživi karijeru.


tagovi

Andrea PirlaKarlos Karvaljal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara