Podijum pre dve godine
Podijum pre dve godine

Kašima pamti, a Real nema Ronalda

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 10:36

Prvak Azije i Evrope susreću se u polufinalu FIFA Svetskog klupskog prvenstva u reprizi finala od pre dve godine

Real Madrid je navikao da kraj sezone i(li) godine završava u velikom stilu. Četiri puta u poslednjih pet godina Kraljevići su postali prvaci Evrope, a ove nedelje nadaju se i četvrtoj globalnoj kruni. Na putu do finala FIFA Svetskog klupskog prvenstva stoji im japanska Kašima, koja je silno motivisana da se osveti Madriđanima za poraz u borbi za isti pehar 2016. godine. Real se tada radovao posle produžetaka, zahvaljujući het-triku Kristijana Ronalda, koji više nije adut Madriđana (17.30, TV RTS2).

Strateg osvajača Lige šampiona Santijago Solari poveo je u Ujedinjene Arapske Emirate sve raspoložive snage, pa čak i Kazemira i Nača, koji se i dalje nalaze u procesu rehabilitacije. Inače, Real je počeo da se oporavlja od šokantnog poraza na Bernabeu od moskovskog CSKA u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a početni korak u rehabilitaciji bila je minimalna pobeda nad Rajo Valjekanom u malom gradskom. Nije kraljevski klub baš blistao, ali je odigrao dovoljno da osvoji nova tri boda i pričuva se za Kašimu.
"Ne verujem da će se videti drugačije stvari na terenu. Imamo vrlo sličan tim kao i proteklih godina, ako izuzmemo odlazak Kristijana Ronalda koji je bio veoma važan za nas. Ipak, pristup takmičenjima je isti i zanimaju nas samo trofeji", istakao je kapiten Madriđana Serhio Ramos.

Izabrane vesti

S druge strane, Antlersi su do plasmana u polufinale stigli posle trijumfa nad prvakom KONKAKAF-a meksičkom Gvadalaharom. I to posle preokreta. Što se forme tiče, Kašima je početkom decembra prekinula sjajan niz od osam susreta bez poraza u svim takmičenjima, pošto je izgubila u polufinalu Emperor kupa. Zanimljivo, 24 meseca posle poraza u finalu FIFA Svetskog klupskog prvenstva u taboru tima sa Ostrva jelena se stvari nisu mnogo menjale. Gotovo isti igrači koji su bili važne karike ostali su na okupu i sigurno nisu zaboravili prethodnih dvoboj sa Madriđanima.
"Znamo da će nas Real Madrid kazniti ako budemo imali pad koncentracije. To smo naučili 2016. Sada ne želimo da im pružimo tu priliku", rekao je Šoma Doi, veteran u taboru Antlersa.

POSLEDNJIH PET

KAŠIMA ANTLERS
VENTFORET KOFU           (D), KUP CARA  1:0 
VEGALTA SENDAJ            (G), PRVENSTVO              3:0
SAGAN TOSU     (D), PRVENSTVO              0:0 
URAVA REDS      (D), KUP CARA  0:1 
GVADALAHARA                (N), FIFA KLUPSKO SP    3:2

REAL MADRID
VALENSIJA          (D), PRVENSTVO              2:0
MELILJA               (D), KUP KRALJA               6:1 
UESKA  (G), PRVENSTVO              1:0  
CSKA MOSKVA  (D), LIGA ŠAMPIONA     0:3 
RAJO VALJEKANO            (D), PRVENSTVO              1:0

MEĐUSOBNI SKOR
1              0              0              1              2:4

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:30 6403 KSP Kashima A. - Real Madrid tgg gg3+ 2,10
Ukupna kvota2,10

FIFA SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

Utorak
River Plejt - Al Ain 2:2 (2:1) *** penalima 4:5 

Sreda
17.30: (8,00) Kašima (5,30) Real Madrid (1,35)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeReal MadridKašima AntlersFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara