Slavlje Vulvsa posle gola Kilmana (AFP)
Slavlje Vulvsa posle gola Kilmana (AFP)

Kasno Everton na Molino stiže: Vulvsi dišu za vrat Arsenalu i Junajtedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 22:55

Ekipa Bruna Laža do pete runde važila za gubitniču, a trenutno ruši rivale kao kegle

Kako je samo bezidejno i nesnađeno izgledao Vulverheptona u prvih pet kola Premijer lige, a kako odlučno deluje od kraja septembra. Navijači u vazduhu mogu da namirišu sezone 2018/19 i 2019/20 kada su Vulvsi završavali prvenstvo kao sedmoplasirani, protivnici padaju kao kegle, a na spisku precrtanih mušterija našlo se novo ime. Kasno Everton na Molino stiže, tim Rafe Beniteza probudio se tek u drugom poluvremenu, ali je već imao dva gola zaostatka koja nije uspeo da nadoknadi - 2:1.

Iz prvih pet utakmica ekipa Bruna Laža izvukla je samo jednu pobedu i čak četiri poraza. U narednih pet, četiri puta osvajala je ceo plen, a sreću je minimalno pokvario Lids koji se u prošlom kolu volšebno spasao golom Rodriga u četvrtom minutu nadoknade. Ipak, da bi Vukovi pokazali da su krupna zverka, morali bi da se porvaju sa istima, a da iskrvare. A do sada su gubili od Totenhema i Junajteda.

Izabrane vesti

U svakom slučaju protiv kandidata za ispadanje i srednje premijerligaške klase odnose bodove u džakovima. Znalo se da je Everton u rezultatskoj i igračkoj krizi, ali domaćin je u prvom delu utakmice učinio Karamele nevidljivim na terenu. Pogodak Hvanga iz 15. minuta je opravdano poništen zbog ofsajda, a pre isteka pola sata igre nije bilo greške. Kilman je trznuo glavom posle kornera i postigao prvenac u Premijer ligi.

Velikim kvalitet Vulvsa ove sezone je činjenica da se ne zna odakle opasnost preti. Hvang je najbolji strelac sa četiri pogotka, ali kada zakažu on ili Raul Himenez, tu su defanzivci da pokriju. A Kilman je posle Saisa i Kodija treći igrač odbrane koji je pogađao metu. Na sreću napadači su takođe bili raspoloženi, Hvang je aktivno učestvovao u igri, dok je Himenez u 32. minutu kaznio grešku Godfrija, ukrao loptu i bocnuo je preko Pikforda.

Trgli su se izabranici Rafe Beniteza početkom drugog poluvremena, pokušavali preko Demarija Greja i Rišarlisona, ali je prvo Neveš sjajno startovao, a golman Žoze Sa ispravio grešku kada je predao loptu u noge Brazilcu. Dali su Vulvsi ekspresan odovore u vidu stative Himeneza, ali onda primili gol ni iz čega. Jedan ne previše opasan pokušaj iz daljine naišao je na blok Koudija, koji je predstavljao poklon za Ivobija. Gol Nigerijca predstavljao je injekciju nade za goste koji su najbliži izjednačenju bili u 86. minutu - rezervista Gordon je pokušao glavom posle kornera, ali Žoze Sa je čuvao pobedu.

To znači da posle deset rundi Vulverhempton zauzima sedmu poziciju, upravo onu na kojoj je od povratka u Premijer ligu najčešće završavao sezone. U leđa im gledaju najbliži pratioci Brajton, Totenhem Everton i Lester, a oni dišu za vrat Arsenalu i Mančester Junajtedu.


PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Subota

Lester - Arsenal 0:2 (0:2)

/Gabrijel 5, Smit Rou 18/

Barnli - Brentford 3:1 (3:0)

/Vud 4, Louton 32, Kornet 36 - Godos 58/

Liverpul - Brajton 2:2 (2:1)

/Henderson 4, Mane 24 - Mvepu 41, Trosar 65/

Mančester Siti - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Zaha 6, Galager 88/

Njukasl - Čelsi 0:3 (0:0)

/Džejms 65, 77, Žoržinjo 81 pen/

Votford - Sautempton 0:1 (0:1)

/Adams 20/+

Totenhem - Mančester Junajted 0:3 (0:1)

/Ronaldo 39, Kavani 64, Rašford 86/

Nedelja

Norič – Lids 1:2 (0:0)

/Omobamidele 58 – Rafinja 56, Rodrigo 61/

Aston Vila - Vest Hem 1:4 (1:2)

/Votkins 34 - Džonson 7, Rajs 38, Fornals 80, Boven 84/

Ponedeljak

Vulverhempton - Everton (2:0) /

***kvote su podložne promenama



tagovi

VulverhemptonEvertonRaul Himenez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara