""
""

Katastrofa za Napoli: Milik se teško povredio, van terena do sledeće godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.16. | 09:25

Nastradalo koleno, Napolitanci ostali bez udarne igle na nekoliko meseci

Loše vesti stižu iz Poljske u Napulj. Novi miljenik Napolijevih napadača i jedan od najtalentovanijih evropskih napadača Arkadijuš Milik je sinoć doživeo tešku povredu kolena i čeka ga pauza od nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Milik se povredio u kvalifikacionom meču Poljske i Danske, a prve detaljnije lekarske analize su pokazale da je pokidao prednje ukrtešene ligamente levog kolena, Milik se povredio u duelu sa Vestergardom krajem prvog poluvremena, ukazana mu je lekarska pomoć i čak se vratio na teren i izdržao do kraja prvog poluvremena. Ali na pauzi je zamenjen...

Rezultati lekarskih pregleda  doneli su jako loše vesti. Jedini tračak nade je prva prognoza da ligamenti nisu potpuno pokidani već samo delimično, ali i u tom slučaju sjajnog poljskog napadača očekuje višemesečna pauza. Naravno, prvo će morati na operaciju. Procenjuje se da Milik ni u najboljem slučaju ne može da se vrati na teren do kraja februara. Poljak je već jutros krenuo put Napulja na dodatne preglede.

Za Napoli su ovo katatsrofalne vesti. Milik je letos došao iz Ajaksa za 32.000.000 evra kao zamena za Gonzala Iguaina i ostavio sjajan učinak na početku sezone. Postigao je po dva gola u duelima protiv Milana, kijevskog Dinama i Bolonje. Zatresao je i mežu Benfike, upisao i neke asistencije, nametnuo se kao udarna igla Napolitanaca i ključni šraf za Sarijev ofanzivni fudbal.

Sa njegovom povredom, šanse Napolija u Seriji A i Ligi šampiona drastično opadaju. Pogotovo što nemaju adekavtnu zamenu. Tu je samo Gabijadini koji je van forme, ali nije klasična „devetka“ koja bi zamenila Milika. Napoli je u finišu letnjeg prelaznog roka želeo da dovede još jednog napadača kako bi se obezbedio u slučaju ovakvih situacija i nije uspeo. Tada su jurili Kalinića i Pavoletija, ali nisu uspeli. Sada će u januaru morati da odreše kesu i kupe napadača, a Pavoleti je opet iskočio u prvi plan i Đenova bi mogla da ga pusti za 25.000.000 evra. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Arkadijuš MilikEvropaItalijaNapoliPoljskareprezentativni fudbalSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara