Kec u Nišu, oprezno sa ostalima

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.10.18. | 09:45

Napredak čeka Mladost, Vojvodina ugošćuje Radnik, u donjem domu megdan Spartaka i Zemuna u Kuli, a na krovu tržnog centra koplja ukrštaju Voždovac i Rad

Vanredno, 14. kolo i nastavak trke za plej-of i plej-aut u Superligi. Radnički bi mogao najviše da profitira, pošto Čukarički i Partizan igraju derbi kola na Banovom brdu, dok Nišlije na Čairu imaju na papiru lak posao protiv Mačve.

Šapčani su naime izgubili pet od poslednjih šest prvenstvenih utakmica, pride su vezali četiri poraza u sudarima sa Radničkim. Na Čairu konkretno tri poraza uzastopce, svaki je došao uz 3+, mada to baš nije pravilo kada Mačva gostuje ove sezone. Ipak, kec ne bi smeo da izostane.
"Smeta mi kada se komentariše kako Zvezda ima 11 bodova više od Partizana, a niko ne spominje Radnički. Logično je da se kaže da Zvezda ima devet bodova više od Radničkog, jer smo mi ekipa koja je u ovom trenutku najbliža lideru na tabeli. Svi moraju da shvate da se fudbal u ovoj zemlji ne igra samo u Beogradu, ove sezone se jasan kvalitet vidi u Nišu i zato smatram da ovaj klub treba tretirati prema rezultatima koje ostvaruje", rekao je Nenad Lalatović

Izabrane vesti

Ne krije trener Radničkog da mu imponuje što sve ekipe "grizu" protiv Nišlija.
"S obzirom na naš položaj na tabeli, sve ekipe će u utakmice protiv Radničkog ulaziti maksimalno motivisane i sa željom da nam otkinu bodove. U dobroj smo seriji, dosad imamo samo jedan poraz i to od Crvene zvezde. Drago mi je što smo došli u situaciji da svi žele da pobede Radnički kao da igraju sa Zvezdom."

Za Mačvu kaže da ima kvalitetan tim i kao najveću opasnost izdvaja Nenada Gavrića.
"Mačvu respektujem, kao i trenera Darka Tešovića, ali bodove će morati da potraže na drugom mestu. Ja ne bežim od uloge favorita, zanimaju me samo tri boda i verujem da ćemo ih osvojiti pred svojom publikom. Hoćemo da nastavimo da pišemo istoriju. Radnički posle 15 kola nikada nije imao više od 27 bodova, sada već ima 28, ali mi se ovde nećemo zaustaviti", podvukao je Lalatović. 

Dakle, kec u Nišu ne bi trebalo da se dovede u pitanje. Međutim, za većinu drugih sudara 14. kola ta konstatacija baš i ne stoji. Idemo redom...

U jednom od mečeva koji bi mogao da ima presudan uticaj na raspored u vrhu tabele Napredak čeka Mladost koju nije savladao u poslednjih sedam mečeva. U sudarima ova dva tima u Kruševcu – tri remija.

Vojvodina osokoljena pobedama protiv Sinđelića u Kupu i potom Dinama na Karađorđu čeka Radnik, a Surduličani su, otkako su se domogli Superlige, pretrpeli samo jedan poraz na tri gostovanja u Novom Sadu. Istina, ove sezone su uzeli samo bod na šest mečeva na strani tako da je Voša ovde izraziti favorit.

U donjem domu megdan Spartaka i Zemuna u Kuli, a u tri poslednja sudara ovih timova nijednom domaćin nije slavio. Dalje, tradicija jeste na strani Dinama, koji je u Vranju izgubio samo dva boda u susretima sa Proleterom, dojučerašnjim takmacem u Prvoj ligi Srbije, ali Novosađani sa serijom od četiri pobede u eliti ulivaju mnogo više poverenja od Vranjanaca.

Izuzetak bi mogao da bude okršaj Voždovca i Rada na krovu tržnog centra pošto su Zmajevi u poslednjih šest mečeva ostvario pobeda nad Građevinarima i pride nisu primili nijedan gol.

SUPERLIGA - 14. KOLO

Sreda

13.00: (1.85) Dinamo (3.45) Proleter (4.00)
13.00: (1.90) Spartak (3.35) Zemun (3.90)
16.00: (1.90) Voždovac (3.30) Rad (4.00)
16.00: (2.05) Napredak (3.20) Mladost (3.60)
16.00: (1.20) Radnički (6.00) Mačva (12.00)
16.00: (1.45) Vojvodina (4.00) Radnik (7.00)
16.30: (3.80) Čukarički (3.30) Partizan (1.95)
18.30: (1.07) Crvena zvezda (11.00) Bačka (18.00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Mladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara