Kejn je Zlatna kopačka!

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.07.18. | 19:17

Napadač engleske reprezentacije najbolji je strelac Mundijala u Rusiji

Engleska je na ovom šampionatu mogla da se zadovolji četvrtim mesto, nisu vratili kući titulu prvaka sveta, ali je Hari Kejn uspeo da osvoji Zlatnu kopačku na ovom turniruI sa tim će Englezi biti veoma ponosni.

On je postigao šest pogodaka i dokopao se vredne individualne titule. Iza njega su sa četiri gola bili Romelu Lukaku, Denis Čerišev i Kristijano Ronaldo.

Izabrane vesti

Iza njih sledi lista igrača sa po tri data gola. 

Hari Kejn je tako postao drugi engleski fudbaler u istoriji koji je zaradio ovo priznanje. Pre njega je to uspelo samo Gariju Linekeru 1986. godine.
"Čestitke Kejnu na osvajanju Zlatne kopačke. Dobro došao u klub, momče", napisao je Lineker na Tviteru.

Inače, o kakvom se igraču radi najbolje govore sledeće brojke. Od 2014. do sada on je odigrao četiri pune sezone. Za to vreme postigao je ukupno 129 golova. Dva puta je bio najbolji strelac Premijer lige, sada je dobio i Zlatnu kopačku Mundijala. U Premijer ligi je imao sedam het-trikova, u Ligi šampiona jedan i na Mundijalu jedan. Strašan napadač.

Kejn je na ovom Mundijalu pored tih šest golova imao i jednu asistenciju, 94% preciznost kod dodavanja i najviše je pretrčao od svih engleskih fudbalera. Dobio je 11 od 13 vazdušnih duela i imao je sedam presečenih lopti.

Sjajan turnir za Kejna.

Foto: Action images


tagovi

Hari KejnRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara